Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

VAŽNO – Otkazano finale Adria Toura na Višnjiku, Dimitrov pozitivan na koronavirus!

21.06.2020. 18:47


Organizatori zadarskoga humanitarnoga teniskoga turnira u sklopu Adria Toura 2020., u čijoj su završnici trebali igrati Novak Đoković i Andrej Rubljev otkazali su finale.
Nešto prije 20 sati hitno je sazvana izvanredna konferencija za novinare. Održana je u Press salonu u Dvorani Krešimira Ćosića. Novinarima su se obratili Đorđe Đoković, direktor cijeloga Adria Toura 2020., te Goran Ivanišević, direktor zadarskoga turnira.
-Zbog preventivnih razloga otkazali smo finalni meč Đoković – Rubljev – rekao je Đorđe Đoković.
Potom su izvijestili da je Grigor Dimitrov (njega je na turniru zamijenio Nino Serdarušić) u Monacu podvrgnut testiranju na koronavirus, te da je utvrđeno da je pozitivan. Po zaprimanju te informacije uslijedila je odluka o otkazivanju finalnoga meča na Višnjiku, a svi koji su na neposredan način sudjelovali u organizaciji dobili su preporuku da se podvrgnu testiranju.
Goran Ivanišević, pak, izvijestio je da se on prije nekoliko dana testirao i da je bio negativan, ali je istaknuo da će se ponovno testirati ako to bude nužno. O cijelom slučaju sve su informacije dostavljene ovlaštenim službama u Republici Hrvatskoj i drugdje i čekaju se njihovi naputci, mjere i preporuke.(visnjik.hr)