Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Glavnu sezonu u starigradskom TN Alan reality showom otvara američki MTV

21.06.2021. 10:15


Rivijera Paklenica, područje Općine Starigrad, impresionira nevjerojatnim spojem Jadranskog mora, bisera Mediterana, s veličanstvenom planinom Velebit.
– Generator ovdašnjeg turizma je hotel Alan u Starigrad Paklenici koji je pored mora u borovoj šumi izgrađen još 1968., uz sam Nacionalni park Paklenica. Danas je to Bluesun turističko naselje Alan (Bluesun Holiday Village Alan) temeljito renovirano 2019., kazao je 44-godišnji Goran Babin, direktor destinacije u kojoj posluju Turističko naselje Alan i kamp Camping Paklenica, kombinirano naselje s preko 1.300 kreveta te preko 170 djelatnika.


Unaprjeđenje ponude i doživljaja gostiju
Paklenica Camping je otvoren već početkom travnja, dok glavnu turističku sezonu u turističkom naselju Alan sutra, 22. lipnja, otvara MTV, planetarno popularni američki satelitski i kabelski kanal koji emitira zabavne emisije i glazbene spotove.
– MTV na području Rivijere Paklenica snima veliki reality show, a bit će smješteni u bivšem hotelu Alan, kazao je Babin porijeklom s otoka Ugljana koji iza sebe ima bogatu karijeru. Bio je direktor više hotelskih kuća, direktor hrane i pića u hotelskim kućama, voditelj osoblja i restorana, prokurist hotela, restorana i dr.
Baš kao i protekle godine, kaže on, tvrtka Sunce hoteli nastoji održavati svoje resurse u što boljem stanju te unaprjeđivati postojeću ponudu i doživljaj svakog gosta.
– Održavanje i podizanje kvalitete je jedini način za dugoročan opstanak u uslužnim djelatnostima. Još početkom ove godine smo započeli s uređenjem plažnog pojasa kojeg smo imali u planu uređivati još 2020., istaknuo je Babin, koji je treću godinu na čelu ovog turističkog kompleksa.


Mobilne kućice za Banovinu
Pošto su dio mobilnih kućica, kaže on, donirali potrebitima pogođenim potresima na Banovini u Sisku i Petrinji, razmjestili su preostale mobilne kućice u kampu na način da što više gostiju gleda na more.
– Unaprijedili smo ponudu i za naše najmlađe, s terasom smještenom u prirodnom hladu male šumice na kojoj se odvija zabavni i kreativni program za djecu, kazao je Babin.
Hrvatska je uistinu spremna za turističku sezonu i rezervacije idu odlično na tržištima koja su dopustila putovanja u Hrvatsku.
– Još uvijek se držimo nade da će se otvoriti putovanja iz Velike Britanije koja je zadnjih godina naše primarno tržište. Paklenica Camping radi bolje nego što smo planirali i to nam daje nadu da će do kraja sezone tržište i dalje iskazivati povećani interes za ljetovanja u mobilnim kućicama, navodi Babin.




Očekuje se uspješna glavna sezona
Ljubitelji čistog mora, ljetovanja u netaknutoj prirodi i aktivnog odmara pored NP Paklenica žele ljetovati u ovoj poželjnoj turističkoj destinaciji. Kroz svibanj su tjedni ulasci novih rezervacija za glavnu sezonu dosegli nivo iz istog perioda 2019., dok u lipnju bilježe rekordne ulaske novih rezervacija za ovu grupaciju unatrag posljednje četiri godine.
– Očekujemo jako dobru i uspješnu glavnu sezonu, a za razliku od prošle godine kad je sezona naglo prekinuta stavljanjem Hrvatske na crvene liste sredinom kolovoza, vjerujemo kako će se ove godine sezona produžiti te da će gosti uživati u našim hotelima i destinacijama i u najljepšem dijelu godine – kraju kolovoza i rujnu, poželio je Babin, diplomirani inženjer menadžmenta u turizmu i tehnologije sa Sveučilišta u američkom New Yorku s još brojnim vještinama i certifikatima.
U covid vremenu i u ovom popularnom turističkom naselju domaći gosti u početku sezone su ostvarili najviše noćenja.


Kraj sezone zatvoriti Britancima
– Naravno, naši vjerni Nijemci slijede na drugom mjestu i oni će sigurno tu i ostati kao najveće europsko turističko emitivno tržište. S druge strane još od ranog proljeća svjedočimo dolascima Poljaka, baš kao i zadnjih godina uključujući i 2020., čini se da je destinacija Stargirad Paklenica zanimljiva Poljacima jer mi kolegica Marasović iz TZ-a Općine Starigrad također potvrđuje da se Poljska u zadnje vrijeme popela visoko među top 5 država čije goste najčešće vidimo. Uz spomenute, tu su Slovenija, Austrija, Češka i Mađarska. Sezonu planiramo zatvoriti s Britancima pošto su zadnjih godina upravo oni punili naše kapacitete čak do kraja listopada, istaknuo je Babin.
Naime, Bluesun TN Alan već godinama u suradnji s britanskom agencijom za aktivni odmor Neilson Holidays ltd. izgrađuje bogatu infrastrukturu koja se nadovezuje na netaknutu prirodu Velebita i podgorskih plaža.
– Važno je napomenuti da sve sadržaje koriste i naši najmlađi gosti, naravno uz pomni nadzor trenera i dadilja zaduženih za dječje aktivnosti, zaključio je Babin.


Novi vlasnik, »staro« osoblje
Većinski vlasnik Sunce hotela Jako Andabak u ožujku 2021. prodao je gotovo 70 posto dionica tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate, sa sjedištem u Zagrebu, iza koje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) koji upravlja razvojem projekata za izgradnju različitih objekata u UAE, Egiptu, Siriji, Bahrainu, Jordanu, Etiopiji, Omanu i Maroku ukupne vrijednosti iznad 50 milijardi eura.
– Novi vlasnik nije otpustio niti jednog djelatnika u turističkom naselju Alen, već zapošljava nove kao i sezonce, kazao je Babin.


Cijepljena većina zaposlenika
Pomno pratimo sve naputke koje propisuje naš Stožer civilne zaštite, a mislim da u mnogim dodatnim predostržnostima idemo i korak dalje od propisanih mjera. Mogu reći da naši zaposlenici zaista vode brigu da su nam javne površine dezinficirane, čime se uvelike smanjuje mogućnost zaraze. Većinom su naši gosti procijepljeni, baš kao i većina naših zaposlenika. Baš smo ovih dana imali termin za drugu dozu cijepljenja za velik broj stalnih zaposlenika, prvu dozu su dobili novozaposleni sezonci, dok je ostali dio zaposlenih nedavno prebolio koronu, kazao je Babin.


Turističko naselje Alan
Bluesun turističko naselje Alan raspolaže s ukupno 457 ležaja u ukupno 187 soba, od čega je 41 obiteljska soba. Od restorana i barova treba izdvojiti prostrani hotelski restoran koji se nalazi nadomak plaže pa pruža prigodu za uživanje u gastronomiji uz poglede na more i zelenilo. Sky bar je sam po sebi atrakcija jer se nalazi na desetom katu nebodera s kojeg se pruža pogled na velebitski kanal i kanjone Velike i Male Paklenice.


Kamp s ocjenom 4* i 104 mobilne kućice
Camping Paklenica je jedini kamp tvrtke Sunce hoteli d.d. koji se nalazi uz samu plažu u Starigradu Paklenici, zaštićen borovom šumom. Najveći je kamp na rivijeri Paklenice, s ocjenom 4* te ima 275 smještajnih jedinica, od čega 104 mobilne kućice te zasebnu recepciju, odbojkaško igralište, prostor za roštiljanje, 2 sanitarna bloka, a la carte restoran Konoba Batela s cocktail šankom uz sunčalište s bazenom.