Oporba po treći put bojkotirala izgradnju dvorane

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Tehnički školski centar
Vjerojatno da ova točka više neće biti na dnevnom redu, ali vi ćete onda morati s ravnateljem škole vidjeti o čemu se tu točno radi. Očito ne želite nikakvu sportsku dvoranu tamo, niti omogućiti razvoj Tehničkog školskog centra, poručio je oporbenim vijećnicima Dukić
Vedran SITNICA
Gradsko vijeće započelo je jutros u 9 sati

Na sjednici Gradskog vijeća, odmah na početku Aktualnog sata na prijedlog vijećnice Akcije mladih, Marjane Botić s dnevnog reda su skinute dvije točke, prodaja prostora bivšeg HAK-a na Relji te već po treći put prijedlog Odluke o izradi II. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra Zadar.

Nakon odbacivanja spomenutih točaka s dnevnog reda zadarski gradonačelnik Branko Dukić posebno se osvrnuo na točku vezanu uz Tehnički školski centar, za koju je još na svom Kolegiju dan ranije najavio da će joj se dogoditi vjerojatno isto kao i u slučaju plana izrade UPU-a Kožino. Već u dva navrata ranije je odluka o početku izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra Zadar odbijena, odnosno nije donesena odluka da se ide u početak izrade izmjena i dopuna ovog plana. Upravo zbog odbijenica, Grad Zadar je morao uputiti dopis ravnatelju Tehničkog školskog centra Zadar, s obzirom da se radi o njihovoj inicijativi, s pitanjem inzistiraju li i dalje da se ide s tom točkom na Gradsko vijeće, što je škola potvrdila, no sada je prijedlog treći put odbačen. Prihvaćanjem ove Odluke trebalo se krenuti u izmjene i dopune DPU-a kako bi se parcijalno mogla graditi sportska dvorana i omogućiti rekonstrukcija objekta u samom dvorištu za izvođenje praktične nastave.

- Vjerojatno da ova točka više neće biti na dnevnom redu, ali vi ćete onda morati s ravnateljem škole vidjeti o čemu se tu točno radi. Očito ne želite nikakvu sportsku dvoranu tamo, niti omogućiti razvoj Tehničkog školskog centra, poručio je oporbenim vijećnicima Dukić.

Na ovu temu se u svom obraćanju nešto kasnije vratio i potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova HDZ-a, Bruno Milin.

- Oporbena većina je skinula s dnevnog reda točku vezanu uz Tehnički školski centar, posve legitimno, no upitno je koliko je to korisno i pametno za građane grada Zadra. Ravnatelj škole, učenici, su podnijeli zahtjev nama, gradskim vijećnicima, za izgradnju te dvorane i rekonstrukciju postojećeg objekta kako bi imali suvremene uvjete, dostojne vremena u kojem živimo. Da li ovo odbacivanje točke s dnevnog reda znači da se ta dvorana uopće neće graditi, odnosno rekontruirati postojeći objekt, da ćemo te učenike ostaviti bez uvjeta za školovanje kakve trebaju imati u školama. Pa to su naša djeca, naši učenici, rezignirano je s govornice upitao Milin.

Na ovo goruće pitanje oko kojeg se već duže vremena "natežu" vladajući i oporba odgovor je po tko zna koji put u posljednje vrijeme pokušao dati pročelnik gradskog UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap.

- Bez izmjene plana ne mogu se dobiti građevinska niti uporabna dozvola za tu dvoranu. To je i ravnatelj škole u nekoliko navrata jasno i glasno rekao. Zvao me je nakon što je čuo da je opet skinuta ova točka s dnevnog reda i pitao me što on može dalje sada raditi. Ne može on ništa raditi! ZADRA je dakle planirala kandidirati projektnu dokumentaciju prema sredstvima EU, ali ne mogu raditi projektnu dokumentaciju za projekt za koji ne mogu dobiti građevinsku i uporabnu dozvolu. Bez politiziranja doista ne razumijem ovu odluku, zato što su u planu navedene vrlo jednostavne tehničke stvari. U planu, u tekstualnom dijelu Odluke obuhvaćena je isključivo dvorana i objekt koji se sada koristi za održavanje nastave. Van toga se ništa ne može dogoditi. Bez izmjene ovog plana, ta dvorana se ne može izgraditi, tako da moram priznati zaista ne razumijem zašto je točka odbačena. Dakle, ako me direktno pitate, da li se dvorana bez izmjena DPU-a može izgraditi i dobiti uporabnu dozvolu, moj odgovor je "ne". Svjestan je toga i ravnatelj škole, čini mi se da će se i on obratiti medijima, no to je sada na njemu jer oni su investitori, Županija je osnivač TŠC-a, zaključio je Kasap ovu temu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno