Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Marić otpao, halo Kavadarci!

Autor: Ivan Knežević

20.07.2008. 22:00
Marić otpao, halo Kavadarci!


Valjda će uskoro i javnost i trener Aco Petrović dobiti odgovor hoće li Gečevski i dalje biti stožerni centar
Aleksaaaa, javiiii seee! Tako je (i još koješta) ljutito vikala Matija Prskalo u “Kako je počeo rat na mom otoku” i onda se publika smijala, smijala…
U Zadru, pak, nitko neće moći dovikivati Mariću Aleksi da se javi. Jer Aleks(a) neće ni doći. Posredstvom jednog menadžera u nedjelju navečer Marić je javio da ništa od potpisa ugovora. Odnosno, prijedloga ugovora koji je Mariću poslao Zadar.
– Jest, dobili smo takvu informaciju – kazao je jučer Giuseppe Giergia, direktor.
Tako Zadar u novoj sezoni neće imati dva Aleksandra nego jednoga. Petrovića. Trenera. A drugi će drugamo. Navodno, neki španjolski klubovi zainteresirani su za tog Australca koji je košarkaško sazrijevanje od 15 do 21 godine imao u SAD.
– Što sad?
Pita to Giergia i sebe i novinare. Pa odgovara:
– A ništa, čekat ćemo što će javiti Gečevski.
Marić je sad već isto što i lanjski snijeg ili voda ispod mosta. Za dva dana nitko se neće ni sjećati da je bio spominjan kao igrač koji bi trebao uzeti jedno od mjesta u reketima. A kako će se raspetljavati situacija s Todorom Gečevskim? Na to pitanje nije moguće odgovoriti a da se čovjek ne upusti malo u špekuliranje. Prošlotjedna informacija iz kluba da će aktivirati razgovore s Todorom ako Marić javi da neće u Zadar ili ako u zadanom roku ne javi ništa sad je dobila na snazi. Premda jučer direktor Giergia nije imao reći ništa nova oko tih razgovora, iščekivanja i očekivanja, nije nemoguće da se iza brda puno toga valja. Jer, ako su razgovori aktivirani, što je termin koji su u klubu uporabili za trenutačna zbivanja, onda će nešto iz tih razgovora i proizaći.
Javnosti je ponuđena i informacija da je Zadar u svom prijedlogu ugovora Gečevskom još prije nekih mjesec dana ponudio najviše 250 tisuća eura za sljedeću sezonu. Isprva se o svoti u javnosti nije govorilo, ali ona je nekako dospjela u glasila prošli tjedan. Svojedobno je menadžer koji zastupa Gečevskoga prvotno tražio čak 350 tisuća eura, ali Zadar je odmah energično kazao da takvo što ne dolazi u obzir. Tih je dana i Gečevski izjavio pa potvrdio da je izjavio da je ponuda Zadra – korektna.
Mogli bismo se i dalje baviti time što je tko i kad rekao, ali moglo bi se pri tom dogoditi da se čovjek zapetlja k’o pile u kučine . Onda bolje ništa, odnosno najbolje je sve to pustiti onima koji su pozvani i koji su odgovorni. Valjda će uskoro i javnost i trener Aco Petrović dobiti odgovor hoće li Gečevski i dalje biti stožerni centar.
U međuvremenu u Jazinama čekaju i što će odgovoriti Romel Beck. To je igrač koji je među nekolicinom kandidata izabran kao prvo rješenje za mjesto braniča pucača. Poput mnogih i on je negdje u SAD i nastupa u tzv. ljetnim ligama, čovjek se nada da bi mogao uskočiti u NBA. Svatko ima pravo nadati se.


Rujanski košarkaški vrtuljak
U razdoblju od 31. kolovoza do 14. rujna u Zadru bi trebao biti održan niz košarkaških utakmica. Ruski Ural Great bit će u Zadru na pripremama, a ukrajinski Azovmaš bit će tu negdje što je iskorišteno za sastavljanje prijedloga niza oglednih utakmica. Dio bi trebao biti odigran u Višnjiku, a dio u Jazinama.
Iako je riječ tek o prijedlogu, evo i rasporeda da se ljubitelj košarke zna orijentacijski ravnati:
– 2. rujna (Jazine) Ural – Šibenik
– 3. rujna (Jazine)Ural – Azovmaš
– 5. rujna (Višnjik) Azovmaš – Olimpija, Ural – Zadar
– 6. rujna (Jazine) Zadar – Azovmaš
– 7. rujna (Višnjik) Zadar – Olimpija
– 8. rujna (Jazine) Ural – Split
-11. rujna (Višnjik) Ural – Zadar
-13. rujna (Jazine) Ural – B. Puntamika
* Moguće su još neke utakmice koje se mogu dogovoriti ad hoc , a kad je o momčadi Zadra riječ po ovom prijedlogu ona bi imala četiri jaka ogleda.