Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Bokanjac ovog ljeta misli ozbiljno

Autor:

20.07.2009. 22:00
Bokanjac ovog ljeta misli ozbiljno

Foto: Sebastian GOVORČIN



Okupili smo odličnu momčad. Potvrda toga je prvo mjesto u skupini što će nam u četvrtfinalu donijeti malo lakšeg protivnika – kaže Mate Kanjer, trener
Pet pobjeda iz četiri utakmice, od toga i jedna protiv lanjskog prvaka Škabrnje (sinoć je igran “uzvrat” u Škabrnji), izdigle su Bokanjac do jednog od glavnih favorita za najviši plasman u Županijskoj ljetnoj ligi. Za razliku od prijašnjih sezona Bokanjani ovaj put imaju kvalitetnu momčad, ali i prikazuju odličnu igru što se najbolje može zaključiti po njihovim rezultatima u prvih pet kola razigravanja po skupinama. Ipak njihov dugogodišnji trener, Mate Kanjer misli da treba spustiti loptu na zemlju. Jasno je i zašto se jedan pogrešan korak u nokaut fazi može vrlo lako obiti o glavu.
– Ovog ljeta smo okupili odličnu momčad. Potvrda toga je prvo mjesto u skupini što će nam u četvrtfinalu donijeti malo lakšeg protivnika. Ipak, ne treba biti previše pametan kad se kaže da se igra utakmica po utakmicu i to nam je najvažniji cilj, sljedeća utakmica – u uvodu će Kanjer.
Bokanjac predvodi kapetan momčadi i ujedno organizator igre Antonio Krizman. Trener Kanjer kaže da je on zaslužan za većinu stvari na terenu, ali i njegov doprinos izvan terena je jednako učinkovit.
– Krizman je vođa momčadi koji nije imao sreću da uspije napraviti nešto više u profesionalnoj košarci zbog nekih stvari na koje nije mogao utjecati, ali je zato zaslužan što su neki sada važni igrači prije početka lige došli igrati za Bokanjac i to se sada pokazalo kao pun pogodak.
Uz Krizmana Kanjer ističe druge igrače zaslužne za rast Bokanjca na košarkaškoj karti Zadarske županije.
– Uz Krizmana imamo velika pojačanja u Šimi Buterinu i Tomislavu Troskotu koji su proteklu sezonu igrali za Kraljevicu i s njom osvojili A-2 ligu zapad, pa Ivana Baždarića koji je bio jedan od najboljih igrača Voštarnice ove sezone u A-2 ligi jug, što dovoljno govori kakav sastav se skupio ovog ljeta na Bokanjcu.
Reakcija ljudi na Bokanjcu odmah se osjetila tako da domaće utakmice redovito pohodi veliki broj gledatelja i svi pitaju kad će Bokanjac igrati.
– Normalno da kad pobjeđujete raste i zanimanje gledatelja. Tako je s nama za sada i takve stvari gode što je samo poticaj da nastavimo s pobjedama i dobrim igrama. Najvažnije da smo uspjeli napraviti neko događanje u našem mjestu i to je odlično. Nadam se da će nas i sreća pomaziti u važnim utakmicama pa da damo našim navijačima pravo za sanjati i veći uspjeh.
Kanjer je htio zahvaliti svim sponzorima i prijateljima koji su pomogli da se i ovog ljeta Bokanjac natječe u ligi.
– Društvo Bokanjac te sponzori i prijatelji uspjeli su zatvoriti financijsku konstrukciju koja je potrebna da bismo odigrali ljetnu ligu do kraja i ovim putem im zahvaljujem s nadom da ćemo pokušati opravdati sve uloženo odličnim igrama i, naravno, pobjedama.


KK BOKANJAC


Antonio Krizman, Dino Palčić, Marin Pulja, Tomislav Troskot, Šime Buterin, Lovre Guzobad, Joško Surjan, Josip Mrkić, Krsto Pestić, Ivan Baždarić, Petar Veselinović, Ivan Karakaš.