Plaće pale 12 posto

Slika korisnika admin
place_biograd
Jelica FARKAŠ
Na sastanku u biogradskoj gradskoj upravi dogovoreno da se novi obračun plaća primjenjuje od početka kolovoza

Na jučerašnjem radnom dogovoru sa suradnicima, predsjednikom Gradskog vijeća, potpredsjednicima, kao i bližim suradnicima, a u nazočnosti medija, biogradski gradonačelnik Ivan Knez izvijestio je o odluci o smanjenju plaća.

Prema toj odluci plaće zaposelnih u biogradskoj gradskoj upravi bit će smanjene za 12 %.

Takav obračun počet će se primjenjivati od 1. kolovoza, a nakon toga s obzirom na recesiju razmišljat će se i o drugim oblicima štednje.

Neće se zapošljavati novi djelatnici, jedna osoba odlazi u mirovinu, a poslovi će biti preraspoređeni na druge djelatnike kojih ima dovoljno.

- Kada smo preuzeli vlast prije pet godina, u upravi je bilo 17 zaposlenih osoba, danas ih ima 12, a mišljenja sam da bismo i s manjim brojem mogli biti jednako učinkoviti pa i ta opcija ostaje otvorena, kazao je Knez.

Izvijestio je također i o potrebi osnivanja nekoliko novih odbora koji nisu bili pripremljeni za proteklu sjednicu Gradskog vijeća te će ih nastojati pripremiti za sljedeću.

Tako bi vijećnici već na sljedećoj sjednici trebali odabrati članove odbora za socijalnu skrb, za obrazovanje i sport, zaštitu okoliša, imenovanje ulica i trgova, gospodarstva te drugih čiji bi rad trebao olakšati rad ostalim službama i nadomjestiti ukidanje Gradskog poglavarstva.

S obzirom na rečeno na sastanku jasno je da se rezanje s državne razine preslikava na lokalne proračune, a kao prvi potez smanjivanja troškova donesena je odluka o smanjivanju plaća koja, čini se, ipak nije najbolnija, uzme li se u obzir činjenica da može doći i do smanjivanja broja zaposlenika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno