Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ljepotica u ringu

Autor: Tomislav Jerak

20.07.2010. 22:00
Ljepotica u ringu

Foto: Tomislav JERAK



Antonela Begonja, mlada predstavnica KBK Croatia Zadar, 1. kolovoza u Privlaci se bori za Wako Interkontinentalnu profesionalnu titulu u low kicku. Njezina protivnica bit će Talijanka Paola Cappuci, a borba će biti u kategoriji do 56 kilograma. Riječ je o jednoj od najvažnijih borilačkih manifestacija ove godine u našoj županiji koju su omogućili Općina Privlaka i Turistička zajednica Privlaka. Antonela, čiju smo tehniku imali priliku vidjeti na treningu, ističe kako joj je nadolazeći meč zasigurno jedan od važnijih testova u karijeri.
– Analizirala sam svoju protivnicu i znam da mi neće biti lako protiv aktualne prvakinje Europe u K1. No, s druge strane, naporno se spremam, i mislim da imam jako dobre šanse da pobjedim. Uz Božju pomoć i podršku publike, ne bi trebalo biti problema, govori Antonela.
Ova mlada i srčana djevojka zaista daje dojam pravog borca, kako izvana tako i iznutra. To je pokazala i inzistiranje, da se borba održi upravo u Privlaci, kako bi se na taj način odužila Općini Privlaka i Nikici Begonji na svim godinama podrške i brige o njezinoj sportskoj karijeri. Antonela je rezultatima već puno puta proslavila svoj klub, mjesto Privlaku i grad Zadar. Mnogi vjeruju da će tako biti i 1. kolovoza, i da će njen treći nastup proći kao i prošla dva – neporaženo. Osim full contacta i kickboxinga, Antonela nastupa i za boksačku reprezentaciju Hrvatske. Samo dan nakon borbe u Privlaci,  putuje u Mađarsku na Svjetski kup u boksu, početkom rujna ide na Svjetsko prvenstvo u boksu za žene na Barbados, a u studenom je čeka Europsko natjecanje u full contactu u Grčkoj.
– Obožavam sport kojim se bavim i želim se njime baviti što je duže moguće. No, ne znači ako se volim boriti u ringu da sam zato i prirodno nasilna. Normalna sam djevojka i volim sve stvari primijenjene mom uzrastu. Vršnjaci mi ponekad prilaze s nekakvim predrasudama, ali to traje samo dok ne izmijenimo nekoliko riječi. Ipak, borilačkim sportovima se bavim još od trećeg razreda, pa je shvatljivo da ih zato toliko i volim. Sretna sam jer sam okružena ljudima koji me podržavaju, prvenstveno svojim roditeljima, kaže Antonela.


 ANTONELINI REZULTATI


2007. – treća na Prvenstvu Europe
2008. – viceprvak svijeta u Napulju
   – prvakinja Hrvatske u full contactu
2009. – prvakinja Hrvatske u low kicku
2010. – prvakinja Hrvatske u boksu