Nad Galovcem misečina zasjala

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

»Sedam sela, sedam sela jedno do drugoga nema meni do Galovca moga...«, riječi su starog narodnog napjeva kojima je KUD Sv. Mihovil uz pljesak i gromoglasne povike oduševljenja i odobravanja oko 600 gledatelja, na školskom igralištu započeo devetu večer pisme, folklora i starih običaja pod nazivom »Nad Galovcem misečina sjaje 2014«.

Kulturno-umjetničko društvo Sv. Mihovil, predsjednica 74-godišnje Danice Smolić Ročak jedno je od središnjih društava s područja Ravnih kotara koje redovito diljem Hrvatske promovira običaje svog rodnog zavičaja.

- Posebno se razveselim svakom Galovčanu kojeg vidim u narodnoj nošnji. KUD Sv. Mihovil čuva tradiciju i običaje kroz istinu koja je najveći adut i najljepši dio baštine, istaknula je Jasna Bučić, voditeljica KUD-a, ističući kako je ponosna na bogato očuvano kulturno i folklorno naslijeđe Galovca i Ravnih kotara.

Pored domaćina su nastupili KUD-ovi Sv. Ivan Krstitelj iz Gorice, Mala Gorica iz istoimenog naselja u gradu Sv. Nedelja u Zagrebačkoj županiji, i KUD Sv. Ivan iz Vira, KUU Zvona Zagore iz Milrović Zagore kod Unešića, bend Čevulja i pjevačka skupina Udruge Kušancija iz Polače.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno