Ante Matulović novi trener KK Zadra

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Ante Matulović novi je trener Košarkaškog kluba Zadar. Sastanak čelnih ljudi kluba u Jazinama trajao je od 20,30 do 22 sata.

Vijest da Zadar ima novog trenera prvi je objavio Boris Marin, poznatiji kao Boro Poštar, bivši vođa i legenda Tornada, na svom Facebook profilu, a potvrdio ju nam je i sam Matulović. Službena objava iz kluba stigla je nešto kasnije.

U objavi na službenim internet stranicama stoji:

Klupska legenda Ante Matulović novi je trener prve momčadi Zadra. Odlučio je to Nadzorni odbor kluba na večerašnjoj sjednici. Čestitamo novom treneru i želimo mu puno uspjeha -stoji na kkzadar.net gdje su objavili i prve službene izjave čelnika kluba. 

- Ante Matulović je bio moj prijedlog za trenera i drago mi je da je Nadzorni odbor podržao njegov izbor. Riječ je o klupskoj legendi, treneru koji je dugo godina u sustavu, radio je u svim selekcijama i dobro poznaje situaciju u klubu. Zaslužio je prigodu i vjerujem da ima dovoljno znanja i iskustva te da će uspješno voditi našu pomlađenu momčadi u novoj sezoni, istaknuo je sportski direktor kluba Branko Skroče.

Kakvu momčad Zadra možemo očekivati u novoj sezoni?

Mladu i poletnu, što ne znači da će nam ambicije biti manje. Strategija kluba je da u novoj sezoni pružimo priliku našim mladim igračima koji su protekle sezone bili mahom na posudbi po drugim klubovima, a marljivo su trenirali tijekom ovog ljeta. Matulović ima veliku volju raditi s tim igračima i smatram da oni mogu dosta napredovati pod njegovim vodstvom. Vjerujemo u njih, njihov talent i rad te očekujemo puno značajniji doprinos domaćih igrača u dobrim igrama tijekom nove sezone. Oni će igrajući hrvatsko prvenstvo i ABA ligu pokazati koliko možemo na njih računati u budućnosti. Stručni stožer ćemo definirati u sljedećih nekoliko dana u dogovoru s novim trenerom. Za sada je sigurno da u stožeru ostaje pomoćni trener Franko Sterle koji je odlično radio svoj dio posla i dobro surađivao s Matulovićem, dodao je Skroče.

Ovo je ujedno i prvi put u povijesti kluba nakon preoblikovanja iz udruge građana u sportsko dioničko društvo da je odluku donio izravno Nadzorni odbor, kojemu to inače nije u opisu posla, kao što je nekada bilo Upravnom odboru, a ne direktor i(li) sportski direktor.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno