Zadrani za turiste osmislili osobni turistički vodič na mobitelu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Turistička aplikacija CURIOSO
Na aplikaciji CURIOSO je uvid u cjelokupni sadržaj turističke destinacije i predstavlja osobni turistički vodič na mobilnom uređaju tako da turist u svakom trenutku može dobiti informacije koje ga zanimaju, ističe Botunac
Zadarski proizvod

Dobra ideja je kao gruda snijega koja se zakotrlja s vrha brda, rekao je u veljači, nakon što je osmislio aplikaciju za pomorce Sea Sektor 27-godišnji student diplomskog studija menadžmenta na Odjelu za ekonomiju, Ive Botunac. I zaista, njegova se ideja "zakotrljala", a Ive je danas izvršni direktor i programer IT tvrtke Up studio, koja je jučer predstavila novu turističku aplikaciju CURIOSO.

Prvu aplikaciju, Sea Sector, Ive je izradio u suradnji s Mateom Bukvom, tada učenikom trećeg razreda Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru, a danas kolegom u tvrtki s ukupno osam zaposlenih.

- U procesu osnutka tvrtke okupili smo tim mladih ljudi i diverzificirali poslovanje na razvoj mobilnih aplikacija, internet oglašavanja i grafičkog dizajna, kaže Ive čiji radni tim, osim Matea Bukve (18), čine i Marin Babajko (25), Jurica Bosna (28), Anja Knezović (26), Toni Blažević (25), Šime Kalac (23) te Sara Botunac (17). Svi su ambiciozni, radišni, puni dobrih ideja i odlučni u tome da uspiju u životu te ostanu u Zadru.

- Mateo i ja smo nakon aplikacije Sea Sector, svojevrsnog pomorskog priručnika, pratili trendove i uvidjeli da raste potražnja za obrazovnim i informativnim aplikacijama. To je bilo to! Naša prilika i prostor za stvaranje vlastitog posla, a ideju za turističku aplikaciju dao je Jurica Bosna, asistent na Odjelu za ekonomiju sveučilišta u Zadru.

- CURIOSO je besplatna mobilna aplikacija namijenjena prije svega turistima. Ona pruža uvid u cjelokupni sadržaj turističke destinacije i predstavlja osobni turistički vodič na mobilnom uređaju tako da turist u svakom trenutku može dobiti informacije koje ga zanimaju o svemu bitnome u Zadru i Zadarskoj županiji, ističe Botunac dodajući kako je korištenje aplikacije CURIOSO vrlo jednostavno. Nakon otvaranja aplikacije na zaslonu mobilnog uređaja korisniku se prvo otvaraju atraktivne fotografije zadarskih turističkih brendova - Pozdrava Suncu i crkve sv. Donata, a uz njih i sekcije koje nude najbliži smještaj, restorani i kafići, aktivnosti i atrakcije u gradu i županiji, kao i ostale informacije među kojima i mogućnosti prijevoza.

- Uz detaljan sadržaj, aplikacija nudi i navigaciju do točke interesa i mogućnost direktnog stupanja u kontakt s pružateljima tražene usluge, a uključili smo i lokalne taksiste, tako da korisnik aplikacije, kao i na aplikaciji Uber, može vidjeti gdje mu je najbliži taksist i odmah ga pozvati, kaže Ive ističući važnost obrazovanja kojega je i sam postao svjestan tek nekoliko godina nakon završetka srednje škole za aviomehaničara i zapošljavanja u OSRH na Zemuniku.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)