Između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona duga oko 11 km

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
HAK: Vrlo gust promet
Autor: 
Na autocestama su česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila
Hina
Oprezno ako idete na put

Promet je vrlo gust na većini cesta u smjeru mora, i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, u trajektnim lukama kao i na graničnim prijelazima, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 12 sati.

Na autocestama su česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera. U smjeru mora iz smjera Buzina kolona je duga oko 6 km, iz smjera Jankomira duga je oko 6 km. U smjeru Zagreba kolona je duga oko 5 km; kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km; a kolona u pokretu je između Lučkog i Bosiljeva 2 u smjeru mora.

Između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona je duga oko 11 km (vozila iz prometne nesreće su uklonjena na sporovozni trak);  na 362. km u smjeru Dubrovnika vozilo je u kvaru.

Na  A2 Zagreb-Macelj promet je pojačan u oba smjera; kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko 1,5 km (povremeno se vozila zaustavljaju kod tunela Frukov Krč).

Na  A3 Bregana-Lipovac: promet pojačan u smjeru istoka; kolona osobnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Srbije duga je oko 3 km; na 148. km između čvorova Novska i Okučani u smjeru Bregana, prometna nezgoda (vozila su na zaustavnom traku).

Na A7 GP Rupa-čvor Diračje su bog pojačanog prometa zastoji kod naplatnih postaja Rupa u oba smjera; a na GP Rupa u smjeru Slovenije kolona je duga oko 1 km.

Na A8 Istarski ipsilon je zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona duga oko 7 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon;kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga  oko 3 km; kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 2 km.

Na Krčkom mostu pojačan je promet u oba smjera, kolone su duge oko 4 km.

Najduža se čeka na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na Kaštelu sat i pol i na ulazu i na izlazu te na Macelju sat vremena također na ulazu i na izlazu. Na Lupinjaku se čeka sat i pol na ulazu u Sloveniju. 

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)