Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Koronavirus u hrvatskoj Vladi: Zaražen ministar Ivan Malenica, slijede testiranja i provjere njegovih kontakata

21.07.2020. 17:55


Aktualni ministar uprave Ivan Malenica pozitivan je na koronavirus, doznaje N1.
Ministar je jučer osjetio simptome i otišao na testiranje. Test je pokazao da je pozitivan na koronavirus.
Malenica je rekao da se osjeća dobro i nema značajnijih tegoba.
Ovo je prvi ministar u hrvatskoj Vladi koji je zaražen opasnim virusom, pa sada tek treba vidjeti kakve će epidemiološke mjere uslijediti i s kim je sve Malenica bio u kontaktu.
Ministarstvo uprave u priopćenju je navelo kako je Malenica s drugim članovima vlade zadnji put bio u četvrtak te da je u samoizolaciji samo njegov službeni vozač. Dodaju kako će svoje radne obaveze nastaviti obavljati iz samoizolacije.
“Poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke, ministar Malenica u stalnom je kontaktu s epidemiolozima i liječnicima. S današnjim danom samoizolacija je određena ministrovu osobnom vozaču, a nadležnim epidemiolozima dani su podaci o bliskim kontaktima ministra u posljednjih 48 sati, među kojima nisu djelatnici Ministarstva uprave”, stoji u priopćenju.
Novonastala situacija mogla bi imati posljedica i po konstituirajuću sjednicu novog saziva Hrvatskog sabora, koja se treba održati sutra uz stroge mjere zaštite protiv virusa.
Posljednjih dana, koji su bili politički prilično intenzivni održan je niz sastanaka na kojima je bio i Malenica, pa stoga valja očekivati i dodatna testiranja u Vladi, odnosno svih kolega s kojima je zaraženi ministar bio u kontaktu.