Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lažno se predstavio i otuđio oko 226 tisuća kuna

21.07.2020. 19:06


Nepoznati muškarac je, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, u četvrtak, 16. srpnja oko 9.30 sati u Zadru na gradskom predjelu Voštarnica pribavio telefonski broj 87-godišnjakinje, nazvao je i lažno joj se predstavio kao službena osoba – direktor banke. Doveo ju je time u zabludu i naveo da sa svog računa u banci podigne ušteđevinu koju bi trebala sutradan predati policijskom službeniku koji će je čekati ispred zgrade. Oštećena je potom podigla novac s banke, te je sljedećeg dana oko 11 sati ispred zgrade nepoznatom muškarcu, koji se lažno predstavio kao policijski službenik, predala oko 226 tisuća kuna, izvijestila je u četvrtak Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.
Kada je oštećena shvatila da je prevarena, događaj je u petak poslijepodne prijavila policiji, te su u nedjelju, 19. srpnja, policijski službenici Prve policijske postaje Zadar u suradnji s Mobilnom jedinicom za provedbu nadzora državne granice Ravnateljstva policije i policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke uhitili i u službene prostorije policije priveli 46–godišnjeg hrvatskog državljanina nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je od oštećene preuzeo novac.
Tom prilikom kod njega je pronađen dio novca, koji mu je oduzet.
Nakon toga osumnjičeni je u ponedjeljak navečer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a posebno izvješće je podneseno nadležnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja identiteta drugih osoba koje se dovode u vezu s prijevarom.