Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Osumnjičen da je suprugu triput namlatio

21.07.2020. 07:41


Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 20. srpnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Kanade u dobi od 37 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje tri teška kaznena djela protiv spolne slobode, kazneno djelo tjelesne ozljede, kazneno djelo nasilja u obitelji, te dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 1. KZ-a i dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a.
Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak u tri navrata tijekom lipnja i srpnja 2020. godine, uz fizičko nasilje, počinio tri teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu supruge u obiteljskoj kući u okolici Zadra. Osnovano se sumnja da je 15. srpnja u istoj obiteljskoj kući udario oštećenicu otvorenim dlanom po usnama i zatvorenom šakom u predjelu lijevog oka prema sljepoočnici, te joj nanio tjelesne ozljede, kao i da je od 15. srpnja 2019. do 15. srpnja 2020. u istoj kući oštećenicu svakodnevno vrijeđao i udarao otvorenim dlanom po licu te joj oduzeo financijska sredstva i zabranio kontakte s članovima obitelji i prijateljima.
Osnovano se sumnja i da je u istom razdoblju pred njezinom maloljetnom djecom u dobi od 12 i deset godina iz prvog braka te pred njihovom zajedničkom djecom u dobi od sedam i četiri godine nasilnički se ponašao prema njihovoj majci, kao i da je učestalo fizički kažnjavao djecu te ih često vrijeđao i omalovažavao čime je kod njih stvorio osjećaj straha, nespokojstva, tjeskobe što je sve utjecalo na njihov psihofizički razvoj.
Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor.