Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Taksistima pao promet za više od 80 posto

21.07.2020. 14:00


U odnosu na prošlu godinu taksistima je pao promet za više od 80 posto. Turizam nije dovoljan za održavanje gospodarstva jedne zemlje pa su pored usluge prijevoza taksijem koronakrizom ugrožene i sve druge djelatnosti vezane za turizam. Putnika je puno manje nego prošle godine i promet je jako slab, a ovakva situacija s koronom i propisanim mjerama mogla bi trajati nekoliko godina, kaže Predrag Šimunov, predstavnik samostalnih taksista Zadar, ističući kako je pod maskom teško voziti pogotovo na dužim linijama koje traju više od pola sata.
Što se tiče putnika, govori Šimunov, neki od njih dođu s maskom, a neki ne pa on ovom prilikom apelira na poštivanje propisa Stožera civilne zaštite kako bi i vozači i putnici bili što bolje zaštićeni.
– Pravilo o nošenju maski tijekom vožnje je jednako kao i u dućanima, putnici ih moraju imati i to je tako, ističe Šimunov, dodajući kako on na svu sreću nema kontakt s putnicima zbog ograde od pleksiglasa koju je ugradio u svoje vozilo još na početku pojave koronavisrusa, tako da njegovi putnici sjede na zadnjem sjedalu.
Međutim, kako dalje govori Šimunov, zabrinut je za budućnost gospodarstva jer de, kaže, maskama se ne rješavanju ekonomski problemi te je ukazao na odgovornost Vlade.
​Ono što posebno muči Šimunova, ali i sve druge legalne taksiste to su taksisti koji rade na crno i kojih je jako puno, pogotovo sada u vrijeme koronavirusa.
​- To je strašno što se događa. Previše je taksista koji rade na crno, a oni koji bi trebali nešto poduzeti, policija ili inspekcija ne poduzimaju ništa, ističe Šimunov, dodajući kako ilegalni taksisti odnose posao njima koji sve rade po zakonu i propisima.