Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Festival Perforacije i Noć performansa u Zadru

21.07.2021. 10:46


Festival Perforacije i Noć performansa, u organizaciji udruge Domino, nakon zagre-bačkog izdanja koje se održalo od 29. 6. do 3. 7. te uspješnih gostovanja u Dubrovniku, Koprivnici i Rijeci, uz podršku Mreže izvedbenih umjetnosti, putuje u Zadar, zadnju lokaciju ovogodišnjeg festivala.
Zadarsko izdanje Perforacija, u petak, 23. 7. otvaraju dva performansa iz programa Noći performansa: Podržavam, Nikoline Majdak koji će se održati u 19 sati, u Elektri u Teslinoj ulici (bivši pogon Bagat) te Srbin, Cigan, Peder i Musliman, Mirjane Đan koji će se u 20 sati održati na Forumu. U 21 sat, u bivšoj crkvi svetog Dominika slijedi predstava Shake it off, predstava koja svoju atmosferu gradi kroz fizički naboj vibracija i drhtaja, plesnih umjetnika Brune Isakovića i Mije Zalukar. Predstava je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Malo sutra i udruge Domino, a premijerno je prikazana na gostovanju u Rijeci u okviru Perforacija, 15. 7 u Filodrammatici.
Program 24. 7., u bivšoj crkvi svetog Dominika obogaćuju dvije plesne predstave. U 19:30 sati održat će se predstava Sjećanje u metrima, umjetnica Silvije Dogan, Stelle Leboš i Mije Zalukar, koja se bavi temom sjećanja crpeći materijal iz intimnog i osobnog prostora izvođačice. U 21 sat slijedi predstava Bill is dead, plesnih umjetnika Brune Isakovića i Mije Zalukar koji, kroz bajkovitu formu i poigravanje s vizualnim i izvedbenim arhetipovima, preispitaju odnos moći između muškarca i žene.
Gostovanje u Zadru ostvaruje se u suradnji s festivalom Zadar snova, u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti.
Financirano sredstvima Zaklade »Kultura nova« i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.