Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Turistički vlakić pregazio dječaka u Pakoštanima, teško je ozlijeđen

21.07.2021. 10:27


U ponedjeljak navečer u centru Pakoštana u Ulici kraljici Jelene dogodila se nesvakidašnja, strašna nesreća u kojoj je, nažalost, teško ozlijeđen dječak iz Pakoštana. Nesreća se dogodila dok je dječak hodao lijevim stranom od mjesne crkve sjeverno prema kružnom toku, kad je u jednom trenutku došlo do kontakta s osobom koja se vozila vlakićem. Dječak je uslijed kontakta s putnikom pao, pri čemu ga je teško ozlijedio turistički vlakić.


Potresna vijest
– U ponedjeljak, 19. srpnja u 20.20 sati u Pakoštanima u Ulici kraljice Jelene došlo je do nesretnog događaja u kojem je prilikom prolaska vlakića teže ozlijeđeno dijete koje je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar, gdje je zadržano na liječenju, kazala je Ivana Grbin, glasnogovornica Policijske uprave zadarske.
Još uvijek se utvrđuje zašto je i kako je dijete palo pod vlakić te sve okolnosti nesretnog događaja.
– S ciljem utvrđivanja okolnosti i uzroka nastanka ovog nesretnog događaja policija provodi daljnje istraživanje, istaknula je Grbin.
Potresna vijest,Pakoštane je ostavila u nevjerici i šoku. U utorak ujutro poslije nesreće, vjerojatno prve uopće ovakve i slične nesreće na području hrvatskog Jadrana i šire, mještani o tome ne žele pričati već, kažu, molitvama zazivaju Božju pomoć za ovog pakoštanskog anđelića. Pred dućanom kod kružnog toka, nedaleko mjesta nesreće, upitane žene ne mogu sakriti svoje emocije i suze.


Nevjerica, šok, strepnja
– Svi smo u šoku i u strepnji za našim omiljenim malim Pakoštancem, anđelićem. Ovo je nezapamćeno, rekla je mještanka Ana.
Sve je prepuno emocija, ali s uvjerenjem da će se na kraju sve sretno završiti.
– U cilju obogaćivanja turističke ponude tijekom ljeta u Pakoštanima ove sezone voze tri turistička vlakića, dva privatna te vlakić Parka prirode Vransko jezero, rekao je Milivoj Kurtov, načelnik Općine Pakoštane.
U obilasku i panoramskog razgledanju najznačajnijih znamenitosti dozvoljena brzina vlakića je do 20 kilometara na sat. Međutim, nesreća ne pita vrijeme i mjesto, spol i godine života.
– U ovom nesretnom događaju sudjelovao je vlakić koji je u privatnom vlasništvu, navodi Kurtov, koji je izrazio žaljenje zbog nesretnog događaja te s vidnom empatijom poželio dječaku što brži oporavak i povratak kući.