150 poginulih u nesreći španjolskog zrakoplova

Slika korisnika admin
Autor: 
madrid2
AP
Mali broj preživjelih brzo je hospitaliziran

Više od 150 ljudi  je poginulo  pri polijetanju u  zračnoj luci u Madridu kada je  putnički zrakoplov Spanaira  skrenuo s piste, rekao je izvor  iz španjolskog ministarstva  unutarnjih poslova.

Iz olupine McDonnell Douglasa MD-82 izvučene su 23  osobe. Sve dvadeset i troje je u  kritičnom stanju. U trenutku  polijetanja u avionu je bilo  173 osoba, uključujući posadu.

Nakon obavijesti o nesreći  članovi obitelji poginulih okupirali su aerodrom u potrazi  za bilo kakvim informacijama,  a španjolski parlament je sazvao hitnu sjednicu kako bi  raspravio o katastrofi.

 Let JK5022 išao je za Las  Palmas na Kanarskom otočju.  Pretpostavlja se da je nesreću  izazvalo zapaljenje lijevog  motora. Veliki oblak dima diže se iznad terminala 4 nakon  nesreće zrakoplova koji je  skrenuo s piste i potom se  zapalio.

 Spanair je podružnica Scandinavian Airlines Systems  (SAS). U posljednjih deset godina u Španjolskog 42 osobe  su umrle u avionskim nesrećama, a jučerašnja nesreća  je najveća nakon one koja se  dogodila u veljači 1985. godine u Bilbau kada je poginulo  148 ljudi.

U posljednjih desetak godina dogodilo se petnaestak  zrakoplovnih nesreća pri polijetanju i slijetanju s katastrofalnim posljedicama. Najpoznatiji je pad Concordea u  Francuskoj, kada je poginulo  113 ljujdi. se srušio u blizini  Bourgeta".  Prošle godine u  Brazilu je u padu Airbusa poginulo 199 ljudi.

U nesreći zrakoplova španjolske kompanije Spanair u  srijedu u Madridu nema stradalih hrvatskih državljana,  doznaje se iz Ministarstva  vanjskih poslova i europskih  integracija (MVPEI).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno