Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Filipjanski dupini u Velom Lošinju

Autor: Velimir Brkić

20.08.2008. 22:00
Filipjanski dupini u Velom Lošinju

Foto: Velimir BRKIĆ



Radionica je imala ekološko-edukativni karakter i tradicionalno se provodi u sklopu obilježavanja Projektnog dana Plave zastave i aktivnosti odgoja i obrazovanja za okoliš prema kriterijima provedbe Plave zastave. Radilo se isključivo od ekoloških materijala tako da su sama djeca radila vlastite suvenire
Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov i ove godine je organizirala prigodnu ljetnu kreativnu radionicu u sklopu obilježavanja Projektnog dana Plave zastave. Radionica se održala na centralnom dijelu plaže “Iza banja” uz veliki broj okupljene djece tijekom tri sata trajanja radionice.
Ova radionica je imala ekološko-edukativni karakter i tradicionalno se provodi u sklopu obilježavanja Projektnog dana Plave zastave i aktivnosti odgoja i obrazovanja za okoliš prema kriterijima provedbe Plave zastave. Radilo se isključivo od ekoloških materijala tako da su sama djeca radila vlastite suvenire koje su mogli ponijeti kući kao uspomenu na ljetovanje u Sv. Filipu i Jakovu.
Također je u sklopu aktivnosti odgoja i obrazovanja održano i natjecanje malih slikara Ex tempore – slikanje na licu mjesta za djecu koje je okupilo 50-ak djece koja su slikala na temu “Sv. Filip i Jakov i dupini”. Sudjelovala su djeca iz Sv. Filipa i Jakova i turisti, a svi radovi na temu “dupini” poslani su u Veli Lošinj u Centar za zaštitu dupina gdje se prikupljaju radovi iz cijelog svijeta.
Prošlogodišnje aktivnosti su rezultirale dodjelom diplome za najuspješnije organiziran Projektni dan Plave zastave u Republici Hrvatskoj za 2007. godinu koja je na glavnoj proslavi krajem turističke sezone dodijeljena Općini Sv. Filip i Jakov za plažu “Iza banja” od strane Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš.