Kad dođe u Pridragu, Martina ustaje u 5.30 i trči

Slika korisnika admin
zubcic1
AP
Martina je prava cura, rođena sportašica i uporna osoba

Cijela Pridraga je u četvrtak brujala o olimpijskoj bronci Martine Zubčić,  Pridražanke sa zagrebačkom  adresom. Njeni stričevi Ante i  Tomislav Zubčić, kao i baka  Marica nisu prestali primati  čestitke od trenutka kada je  njihova devetnaestogodišnja  nećakinja, odnosno unuka ostvarila najveći uspjeh u povijesti hrvatskog taekwondoa  osvojivši brončanu medalju u  borbi za treće mjesto u kategoriji do 57 kilograma.

Luka Zubčić, otac Martine  Zubčić, rođen je u Pridragi.  Njegova kćer je svojim  uspjehom donijela  treću medalju Hrvatskoj u  Pekingu. Bronca se iskovala  kroz tri borbe, a prva je  započela u 4.25 sati ujutro  prema hrvatskom vremenu.

- Budan sam od četiri sata  ujutro. Sve sam borbe gledao.  Najlakše sam podnio drugu  borbu jer se prikazivala snimka, a rezultat sam već znao.  Treća borba je bila dramatična. Nisam znao za koga  navijati. Za svoju nećakinju ili  za njenu protivnicu koja se  srčano borila unatoč svojoj  ozljedi. Vjerovao sam u Martinu i njen uspjeh, kao i ona  sama. Martina mi je prije  početka borbi poslala poruku  da me je noć prije sanjala i da  će sve biti u redu, uzbuđen  govori ponosni stric Ante  Zubčić.

- Martina je prava cura,  rođena sportašica i uporna  osoba. Dođe ovdje u Pridragu  desetak dana i nema odmora.  Svako jutro ustaje u 5,30 ujutro i trči,  nadovezuje se stric  Tomislav Zubčić.

Martina već idući petak dolazi u  Pridragu da se  pohvali brončanim  odličjem. Ipak,  prava fešta će biti  u subotu 13. rujna  kada stric Ante  sprema feštu za  150 ljudi. Toliko ih  je pozvano, ali doći će ih još najmanje toliko sa  strane.

- Ja sam odlučio  napraviti feštu samo zbog toga što  se ona plasirala na  Olimpijske igre, a  kako neću sada kada je osvojila brončanu medalju, kaže Ante.

Sportska obitelj

Martina Zubčić je rođena je u Zagrebu 3. lipnja 1989. i dolazi iz sportske obitelji. Otac Luka je bio nogometaš, majka Jadranka rukometašica, a brat Tomislav je bio kadetski prvak Europe u stolnom tenisu i jedan je od najboljih naših stolnotenisača. Martina se već sa sedam godina odlučila za taekwondo.

Ove je godine upisala Ekonomski fakultet u Zagrebu, voli učiti strane jezike, pa govori engleski i talijanski. Talentirana je za crtanje, čime se često bavi u slobodno vrijeme. Glazba i drugi sportovi također ispunjavaju vrijeme ove mlade hrvatske taekwondašice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno