Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Potezanje konopa i nogomet “kod bunara”

Autor: Velimir Brkić

20.08.2008. 22:00
Potezanje konopa i nogomet “kod bunara”


U nadasve zanimljivom i neizvjesnom natjecanju u potezanju konopa uspješnijom se pokazala ekipa UHDDR-a koja je u pripetavanju povukla ekipu Uličara. U borbi za treće mjesto ekipa Ulice je bila bolja od ekipe Rabatina
U Sv. Filip i Jakovu održana je sportsko-zabavna manifestacija u sklopu koje su održali turnir u malom nogometu za domaće ekipe, nadmetanje žena u pucanju penala bez vratara i potezanje konopa. Za zabavni program bile su zadužene domaće animatorske snage – Domeniko Mikas, Lovre Eškinja i Stipe Eškinja. Scensko-estradni dio na oduševljenje publike uspješno su odradile djevojčice Antea Majica i Rina Fantina za što su zaradile nesvakidašnji honorar, pečene palačinke “alla Porat” u neograničenoj količini.
Na turniru u malom nogometu natjecalo se šest mjesnih ekipa. Najnogometnijom se pokazala ekipa Selo (Šime Markić, Tomislav Karamarko, Krešimir Mikas, Luka Vodopija, Marin Majica, Damir Majica, Radovan Majica) koja je u ruletu šesteraca zaista imala sreće. Na kratko je tugovala ekipa Primorja kapetana Hrvoja Vitalia. Pehare je uručio Nado Majica, predsjednik TZO Sv. Filip i Jakov. Sve utakmice je sudio Šime Mikas Štrc.
Filipjanski turnir izlazi iz uobičajenih okvira malonogometnih turnira koji su se ovo ljeto održali u Zadarskoj županiji. Naime, nije se igrao uz kotizacije ili bogate nagradne fondove već isključivo kao sportsko-zabavna manifestacija koja je okupila “Filipjance”, domaće i one “iz svita” kao i turiste na igralištu malih sportova “kod bunara” gdje su se svi zajedno uz veliki broj posjetitelja zabavljali do dugo u noć. Nakon prvog turnira koji je održan u srpnju, ovaj u kolovozu je bio još bolje pripremljen i održan u sklopu sveobuhvatne manifestacije “Filipjansko lito 2008”.
Spektakularno nadmetanje za žene u gađanju praznog gola s centra podiglo je publiku na noge koja je uz bengalke, bubnjeve i trube zdušno i gromoglasno navijala za svoje favoritkinje. Najviše koncentracije i najprecizniju nogu je imala Merica Batur osvojivši pregršt nagrada poput vrijednih Oriflamovih kozmetičkih proizvoda dok su ostale natjecateljice dobile utješne nagrade, palačinke i sladoled.
U nadasve zanimljivom i neizvjesnom natjecanju u potezanju konopa uspješnijom se pokazala ekipa UHDDR-a koja je u pripetavanju povukla ekipu Uličara. U borbi za treće mjesto ekipa Ulice je bila bolja od ekipe Rabatina.
Cijelu večer turisti, kako domaći tako i strani mogli, su uživati u besplatnom pivu koju je točio Kunac, rižotu spremljenom sa školjkama kod barba Marka u TN Margarita Maris i “lešadi” spremljenoj kod Dražena.
Organizacija cijelog događaja djelo je “filipjanske mladeži i stareži”, koji se zahvaljuju svim sponzorima koji su pomogli da se sve odradi na zadovoljstvo brojnih gostiju. Naime, ova sportsko-zabavna manifestacija se pokazala kao pun pogodak i originalno događanje za zabavu domaćih i turista.