Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Voštarnica dobila i cure

Autor: Viktor Bogut

20.08.2008. 22:00
Voštarnica dobila i cure

Foto: Filip BRALA



Voštarnicu će činiti djevojke koje nisu uspjele ući u prvi sastav Zadra, pojačane studentskom ekipom
Zadar je dobio  novi ženski košarkaški klub.  U KK Voštarnica odlučili su  formirati žensku sekciju, koja  bi se iduće godine trebala  natjecati u A-2 ligi.
– U Zadru postoji mnogo  bivših igračica koje nisu izabrane u prvi sastav Zadra.  Barbara Ban, Ana Ćuk, Marija Malta i još neke igračice  željele su nastaviti igrati i  trenirati. Ja sam im pristupio  i odlučili smo osnovati klub –  objasnio je predsjednik Voštarnice Tomislav Klarica.  No, za formiranje “drugoligaške” ekipe ipak je nedostajalo igračkog kadra. Tada su krenuli razgovori sa  studentskim košarkaškim klubom, čija je predsjednica Ana  Kunjačić.
– Na neki način smo se  spojili sa studentskom ekipom i dobili dodatan broj  igračica koji nam je bio potreban da formiramo ekipu za  A-2 ligu – dodao je Klarica.  Trenerica ekipe bit će iskusna  Blaženka Tadić.
– Cure su imale veliku želju  da igraju i mi ćemo im tu želju  omogućiti. Nećemo stavljati  posebni imperativ. Trenirat  ćemo, igrati. Družit ćemo se –  istaknula je novopečena trenerica Voštarnice. Njoj će  pomagati Goga Ivković koja  će uz mjesto pomoćnog trenera, imati i dužnost kondicijskog trenera.
– Nažalost, ne postoji studentska liga, niti ikakvo natjecanje pa smo odlučili organizirati jedan studentski  turnir, uz to da sudjelujemo  na jednom međunarodnom  turniru. Spajanjem s Voštarnicom, cure su dobile dodatnih 14 utakmica godišnje.  Uz djevojke iz Zadra, u ekipi  će se naći i igračice iz Gruda,  Šibenika, Solina – objasnila je  Goga Ivković. Pripreme ŽKK  Voštarnica kreću u ponedjeljak, a prvi trening je na  rasporedu u 18.30 u parku.  Za sada nije jasno u kojoj će  dvorani djevojke nastupati, a  iz kluba najavljuju da će već  početkom iduće godine s radom krenuti i škola košarke.