Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Za smeđe putokaze 94 tisuće kuna

Autor: Jurica Predovan

20.08.2008. 22:00
Za smeđe putokaze 94 tisuće kuna

Foto: Jurica PREDOVAN



Za prvu fazu projekta postavljanja smeđe signalizacije utrošeno je 94.000 kuna, a u to je uključena izrada projekta i postavljanje prvih 13 tabli. Ovaj način obilježavanja putokaza turistima i svima koji borave na našem području olakšat će snalaženje, ističe Vukić
Iako je špica turističke sezone skoro pri kraju, još uvijek nije kasno da bi se doprinijelo što boljoj promociji mjesta Vrsi.
Naime, ovih dana djelatnici komunalnog poduzeća intenzivno rade na postavljanju smeđe signalizacije, odnosno obavještajnih tabli, koje će nakon postavljanja uvelike doprinijeti još boljem snalaženju svih posjetitelja u Vrsima. U prvoj fazi postavljanja tabli, obilježena će biti sva važnija raskrižja na predjelu Zukava, Vrsi Mula, i u samom centru mjesta.
Kako doznajemo u Turističkoj zajednici, do realizacije ovog projekta trebalo je doći još početkom lipnja, no zbog prevelikog angažmana tvrtke koja je izrađivala projekt, nisu uspjeli izraditi table kako bi bile postavljene prije samog početka turističke sezone.
U razgovoru s predsjednicom TZ općine Vrsi Sandrom Vukić saznali smo kako Turistička zajednica općine Vrsi nastoji da u svim segmentima razvoja turizma prati ostale turističke zajednice s područja Zadarske županije. Također je kazala kako u cilju imaju da iz godine u godinu nastoje samo mjesto učiniti što ljepšim te ga učiniti još poželjnijim za odmor.
– Kako su sve turističke zajednice koje postoje već postavile tzv. smeđu signalizaciju, i mi smo krenuli u tom smjeru. Nakon izrade zahtjevnog projekta krenulo se u realizaciju, a trenutačno je gotova prva faza koja obuhvaća postavljanje prvih 13 velikih tabli. Projekt obuhvaća postavljanje tabli na području šireg dijela mjesta, kao i području Vrsi Mula, Zukava, i Poljica, kaže Vukić, dodajući kako se nadaju da će sljedeća faza krenuti početkom sljedeće godine te kako je program postavljana koncipiran da se uvijek može nadopunjavati novim sadržajem.
– Za prvu fazu projekta postavljanja smeđe signalizacije utrošeno je 94.000 kuna, a u to je uključena izrada projekta i postavljanje prvih 13 tabli. Ovaj način obilježavanja putokaza turistima i svima koji borave na našem području olakšat će snalaženje i na taj način olakšati kretanje u smjeru kulturnih spomenika, pošte, ugostiteljskih objekata, plaža, i dr., ističe Vukić.
Sudeći po napretku koji je postignut u kratkom periodu otkad je osnovana TZ općine Vrsi, za očekivati je da će svakom godinom mjesto biti sve naprednije i uređenije, kao i još bolja ponuda ugostiteljskih objekata i obogaćivanje turističkih sadržaja.
Smeđa signalizacija svakako je potrebna turističkim mjestima, a ovo je još jedan novi iskorak kojim će se TZ općine Vrsi kvalitetnije pripremiti za doček brojnih turista koji će sljedećih godina boraviti na ovom području.