Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kad ravnatelj zasuče rukave…

20.08.2010. 22:00
Kad ravnatelj zasuče rukave…


O zelenom dijelu dvorišta brine se školska ekogrupa. Tijekom ljetnih mjececi, kada su učenici na odmoru, bacio sam oko na zelenilo. Uklonio sam suho drveće i kupio novo zelenilo, palme, oleandre, kazao je ravnatelj Tomčić
Umjesto da odmaraju, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, Tihomir Tomčić, zajedno s trojicom školskih profesora, zaštitarom i susjedom, zasukali su rukave da bi uredili školsko dvorište. Najprije su počupali korov i divlje raslinje te pokosili travu pa se dali u pripremanje terena za gradnju kamenog zida. Materijal, odnosno kamen posudili su s obližnjeg gradilišta te njime gradili zid u dvorištu Strukovne škole Vice Vlatkovića.
Prema riječima Tihomira Tomčića, taj dio dvorišta bio je jako zapušten. Korov i divlje raslinje raširilo se na sve strane te je bilo potencijalno leglo za različite insekte.
– O zelenom dijelu dvorišta brine se školska ekogrupa. Tijekom ljetnih mjececi, kada su učenici na odmoru, bacio sam oko na zelenilo. Uklonio sam suho drveće i kupio novo zelenilo, palme, oleandre… Bila bi velika šteta da trud, koji su učenici tijekom školske godine ulagali u vrt, propadne ljeti, kada su na odmoru. Osim vrta, vidio sam da bi se moglo urediti i dio dvorišta. Pridružila su mi se trojica profesora, zaštitar i susjed, zajednički smo se uhvatili posla, pojasnio je ravnatelj Tomčić, zahvaljujući čijoj će inicijativi srednjoškolce u rujnu dočekati uređeno školsko dvorište.