Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Žali se jer mu je Općina srušila živicu

20.08.2010. 22:00
Žali se jer mu je Općina srušila živicu


Dogovorili smo se da mogu srušiti pola plota, a ostalo da ostave. Kada sam se vratio, cijeli plot bio je srušen, kaže Drago Šare
Srušili su mi plot samo jer sam bio uz Slavka Šaru, to je otimačina, kazao nam je Drago Šare, mještanin Galovca. Prošlog tjedna su, naime, u sklopu proširivanja poljskoga puta, prema odluci Općinskog vijeća i u dogovoru s vlasnicima parcela, djelatnici Općine srušili živicu koja je ograđivala njive. Prema riječima Drage Šare, on je dao dopuštenje da se ukloni samo pola živice široke oko dva metra, dok načelnik Općine Marin Gulan tvrdi kako je Šare dao dopuštenje i sada samo želi napraviti aferu i izvući novu ogradu od Općine koja je u teškoj situaciji.
– Dogovorili smo se da mogu srušiti pola plota, a ostalo da ostave. Kada sam se vratio, cijeli plot bio je srušen. Ovi lopovi napravili su to samo zato što sam bio uz Slavka Šaru. Ne bojim ih se i tužit ću ih, ovo je moja djedovina, kaže Šare, dodajući kako ima troje djece i da sam radi te da nije u redu način na koji mu uzimaju zemlju.
– Prvo je kod mene došao Nede Vujević i ja sam potpisao da se plot sruši kako se dogovorimo, nakon njega je došao i Rafael Burčul s Marinom Gulanom. Prvi sam dao da se moje ruši, ali samo dio. Želim da ovo riješe što prije i postave žicu umjesto plota, kazao je Šare.
Marin Gulan, načelnik Općine Galovac, kazao nam je kako je odluku o proširenju poljskog puta donijelo Općinsko vijeće u kojemu većinu čini HSS, stranka bivšeg načelnika Slavka Šare te da je Drago Šare dao dopuštenje, a sada se žali jer hoće novu ogradu.
– Čistila se dionica katastarske jaruge i umjesto da taj materijal završi na deponiju, Vijeće je donijelo odluku da se od tog materijala proširi poljski put. Kada se to širilo Šare je bio tamo i dao dopuštenje. Sada tim putem može proći i automobilom, što se prije nije moglo, jer su ti plotovi bili široki od dva do četiri metra, kazao je Gulan, dodajući kako su Šari napravili uslugu, uz njegovo dopuštenje.