Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zukve ostale bez rasvjete

20.08.2010. 22:00
Zukve ostale bez rasvjete


Zbog čega su Zukve ostale bez javne rasvjete, pitanje je na koje je teško dati pravi odgovor, a oni koji ispaštaju zbog cijele situacije su mještani i vikendaši koji su nas nazvali i požalili se.
Sandra Vukić, načelnica Općine Vrsi prvo nam je odgovorila kako rasvjeta nije isključena, a kada smo joj kazali kako svjetla nema jučer od 10 ujutro, rekla je kako probleme radi tvrtka Đovani, odnosno Antonija Hrpalo i Željko Zorić, jer traže da im se plati za posao koji nije obavljen kako treba.
Željko Zorić, prokurist tvrtke Đovani, rekao nam je kako je sve uredno napravljeno, za što imaju i dokumentaciju te da im Općina Vrsi duguje novac za radove, zbog čega su podnijeli prijavu Državnom odvjetništvu. Razgovarali smo i s vijećnicima Općine Vrsi koji su nam kazali kako je na prošlom Općinskom vijeću načelnica prezentirala projekt, a situacija je prikazana dosta konfuzno.
– Načelnica nam je rekla kako nitko nije potvrdio da su radovi izvršeni u skladu sa strukom, a prema dokumentima koje nam je dao gospodin Zorić radovi su napravljeni i nadzor je obavljen. Izgleda da načelnica nije platila radove, kazao nam je vijećnik dodajući kako bi volio da se situacija riješi zbog dobrobiti mještana.
Načelnica Vukić poslala nam je građevinsku dozvolu, koja je ishodovana prije tri godine i dodala kako ne zna zbog čega je rasvjeta isključena te da se sve radi po projektnoj dokumentaciji, a za tvrtku Đovani je dodala i kako nikakvim pritiscima neće doći do novca, ponavljajući kako posao nije obavljen kako treba.
O cijelom slučaju više nam je rekao i Željko Zorić, prokurist tvrtke Đovani, koji tvrdi kako mu Općina Vrsi duguje 470 tisuća kuna i kamate, ali da je rasvjetu isključio HEP iz sigurnosnih razloga, jer nije izvršen tehnički pregled i nema uporabnu dozvolu, te da svjetla u Zukvama neće biti dok ona ne bude ishodovana. To se može napraviti tek po završetku projekta u cijelosti, koji pak može biti završen tek po okončanju spora između Općine Vrsi i tvrtke Đovani Prometa d.o.o. iz Privlake.
– Rasvjeta je projekt u izgradnji cijelog zaseoka Zukve, a zbog spora između nas i Općine Vrsi došlo je do privremenog zastoja. Nakon završetka probnog rada mi smo je isključili, a tvrtka Marex elektro stroj ponovno je uključuje po nalogu načelnice. Nakon toga, zbog ugrožavanja ljudi i imovine, podnijeli smo kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv načelnice, Komunalca Vrsi i Marex elektrostoja, što smo po kaznenom zakonu RH bili i dužni napraviti, kazao nam je Željko Zorić, dodajući kako je vanjska rasvjeta u Zukvama još uvijek samo otvoreno gradilište i nije spremna za upotrebu, te da ni on ni cijela tvrtka nisu spremni riskirati i snositi odgovornost za ljudske živote.