Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Izmišljene vijesti i lažne fotografije!

Autor: Marko Cvijanović

20.08.2012. 22:00
Izmišljene vijesti i lažne fotografije!


Marca je tvrdila da je Modrić viđen ispred hrvatskoga veleposlanstva u Madridu i najavila da će potpisati do kraja utorka. Sve je, međutim, ispala – lažna uzbuna
Kažu da fotografija govori više od tisuću riječi. Kako koja. Jedna je u ranim popodnevnim satima osvanula na vjerojatno najčitanijem španjolskom nogometnom portalu, onom uglednoga dnevnika Marca i odmah uskovitlala prašinu. Dakle, Luka Modrić u društvu supruge Vanje između parkiranih automobila na kojima se razabiru španjolske registarske tablice. Marca je točno u 14 i 59 raspalila vijest: “Modrić u Madridu!”. I priča se zakotrljala.
Luka Modrić je prema Marcinim navodima viđen ispred hrvatskoga veleposlanstva u španjolskoj prijestolnici i trebao je do kraja utorka potpisati ugovor s Realom. Sve je, međutim, ispala – lažna uzbuna.
Falsifikat
Ubrzo je na Marcinom Twitteru objavljena vijest da Modrić ipak nije viđen u Madridu, a na portalima procurila prava fotografija koju su “retuširali” Marcini majstori “falsificiranja”. Prava fotografija stara je više od dvije godine, a nastala je na dan Modrićeva civilnoga vjenčanja u Zagrebu i otkriva da je Lukina supruga Vanja u poodmaklom stupnju trudnoće. Hvala Bogu, mali Ivano danas je zdrav dječačić koji je u lipnju navršio dvije godine! Toliko o lažnoj fotografiji. Doduše, Marca se uskoro ispričala čitateljima, među kojima je bilo i onih koje je silno zanimalo je li vijest o Modriću uistinu istinita. Uslijedio je prilično duhovit odgovor dežurnoga administratora: “Veća je vjerojatnost da je Luka na Antarktiku nego u Madridu”.
Šalu na stranu. U idućim danima vijest će vjerojatno biti istinita. Iako jučer nije viđen u Madridu, Luku Modrića formalnosti dijele od potpisa za “kraljevski klub”. Real će platiti najmanje 38 milijuna eura odštete, uz određeni iznos na ime bonusa, zbog čega je tvrdi pregovarač i predsjednik Tottenhama, Daniel Levy, u tri navrata već vraćao ugovor na “korekturu”. Spursi, između ostaloga, otežu s konačnim dogovorom i zato što još uvijek traži adekvatnu zamjenu za Modrića. Moutinho im je preskup (Porto traži 40 milijuna eura), a Rennes nije prihvatio ponuđenih 16 milijuna eura za M’Vilu.
Jedina želja
Trener Tottenhama Andre Villas-Boas bi rado u svojoj momčadi imao i sunarodnjaka Meirelesa, ali Chelsea je u posao uključio i Modrića, što je hrvatski veznjak a priori odbio. Njegova je želja od prvoga dana ljetnoga prijelaznoga roka bio samo – Real. Ostaje, međutim, nejasno zašto je Modrić odbio trenirati s prvom momčadi Spursa i na taj način doveo u pitanje razinu tjelesne pripremljenosti. Taman da danas potpiše za Real, njegova će forma na početku sezone biti u najmanju ruku upitna.
Dok se Marca bavi halucinacijama, Daily News je objavio vijest da na White Hart Laneu, uslijed Modrićeve prodaje, razmišljaju o Miralemu Pjaniću, Villas-Boas vidi bosansko-hercegovačkog playmakera kao idealnu zamjenu za Luku, a prema prvim informacijama Roma ga je spremna pustiti za petnaestak milijuna eura. No, Pjanić se na ponudi  zahvalio.
Usput, ako netko ovih dana zatekne Modrića u svojoj blizini, neka se obavezno okuša u ulozi “paparazza”. Marca ne pita za cijenu.