Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kup Dikla Domagoju Pribiloviću i Danijelu Graši

Autor: Joško Gatara

20.08.2012. 22:00
Kup Dikla Domagoju Pribiloviću i Danijelu Graši


Šezdeset natjecatelja, kadeta i juniora, onih  do 12 i onih do 16 godina,  okupiralo je Krešimirovu  obalu u Diklu, gdje se po  tradiciji održao ribolovni  kup za najmlađe, za kadete i  juniore. Prijavu za natjecanje, koje na posebno privlači  sve najmlađe, podnijeli su  Podlanica iz Biograda na  Moru, Zubatac iz Zadra,  Bregdeti Arbanasi iz Zadra,  Orada Pag, Sipa Benkovac,  Bakalar iz Dikla i zadarski  Donat. Raspoređeni u svoje  sektore najmlađi su počeli  loviti u 9 sati u moru koje  nije obećavalo neki naročiti  ulov, ali njih to nije ni  mučilo. Zdušno su prionuli  svojim štapovima, naješkali  dagnju, lignju i neke posebne  svoje ješke i tako se tri sata  loveći špare, glavoče, cincele, perge, lužine i sve ono što  im je to podneblje nudilo,  borili za odličja Kupa Dikla.
Ulovi su se kretali od 1,334  kg pa do 30 grama za kategoriju U-12. Valja istaknuti  nastup jednog od najmlađih  natjecatelja Marka Morića,  koji je već i prije samog  početka natjecanja pokazivao nestrpljivost. A onda nakon natjecanja, kada se utvrdilo da je osvojio srebrnu  medalju za kadete, stalno se  vrpoljio oko stola s medaljama i svako malo, prije  svečenog proglašenja, uzimao medalju i vješao je oko  vrata i onda ponovno vraćao  na svoje mjesto. U vrhu redoslijeda našli su se oni koji  već dobro kotiraju na prvenstvima U-16 i koji gotovo  uvijek postaju vlasnici poneke od medalja.
I ovog puta Pažani su pokazali da izbijaju u prvi plan  juniorskih natjecanja u Zadarskoj županiji, ali i na razini Hrvatske. Danijel Grašo  uspio je u tri sata lova uloviti  648 grama ribe i za samo  deset grama nadmašiti Lovru Milina iz Zubaca. Jedan  od najboljih juniora Zadarske županije Jan Bukša iz  paške Orade morao se zadovoljiti trećim mjestom i  brončanom medaljom.