Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Stari ljepotani na Staroj rivi

Autor: Josip Portada

20.08.2012. 22:00
Stari ljepotani na Staroj rivi

Foto: Josip PORTADA



Najmlađi motor na natjecanju bio je iz 1981. godine, a najstariji je bio puch S4 250 iz 1934. godine. Vlasnik pucha S4 250 je Ivica Filipović-Ćiro iz Senja, veliki ljubitelj oldtimera
U organizaciji Hrvatskog oldtimer saveza u  Pagu je održan treći really  oldtimer motocikala za prvenstvo Hrvatske na kojem  su sudjelovala dvadeset i dva  vozača. Natjecatelji i ljubitelji oldtimera okupili su se  na Staroj rivi. Oldtimer motocikli bili su raspoređeni u  šest klasa po starosti motocikla, od početka tridesetih  do početka osamdesetih godina prošlog stoljeća. Natjecanje se sastojalo od ispita  spretnosti i ispita točnosti.  Na Staroj rivi su održana dva  ispita spretnosti, a ispit  točnosti održan je na cesti  Pag-Košljun. Na ispitu spretnosti vozači su vozili između  čunjeva, a na ispitu točnosti  natjecatelji su morali za deset minuta, prosječnom brzinom od 39 km/sat, doći od  Paga do Košljuna i od Košljuna do Paga. Nakon natjecanja oldtimeri su bili izloženi  na Staroj rivi gdje ih se moglo  razgledati. Među natjecateljima je bio i Aljoša Kubaska,  predsjednik Hrvatskog oldtimer saveza.
– U Pagu je ovo drugo natjecanje oldtimera. Prošle godine je održano natjecanje  automobilima, a ove godine  motociklima. Drago mi je što  u Pagu imamo podršku gradske uprave. Pag je jedan od  rijetkih gradova koji nam pomaže, rekao je Kubaska.
Najmlađi motor na natjecanju bio je iz 1981. godine, a  najstariji je bio puch S4 250  iz 1934. godine. Vlasnik pucha S4 250 je Ivica Filipović  Ćiro iz Senja, veliki ljubitelj  oldtimera. Ima deset oldtimera raznih marki, a prvi  motor kupio je 1964. godine.  Puch S4 250 s kojim se natjecao u Pagu nije bio u voznom stanju od 1949. godine.
– Puch sam kupio prije  osam godina. Osposobio sam  ga za vožnju i jako sam zadovoljan. Volim ovu marku  motora, a i prvi motor koji  sam kupio bio je puch, rekao  je Ivica Filipović-Ćiro.
Natjecanje za prvenstvo  Hrvatske održano je u Rijeci,  Karlovcu i u Pagu, a natjecanja će se održati u Ogulinu i u Ivanić-Gradu.