Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mazija: Domaćim snagama ostati u ligi

Autor: Roman Morović

20.08.2013. 22:00
Mazija: Domaćim snagama ostati u ligi

Foto: Vedran SITNICA



Za razliku od prošle godine, kada su pripreme počele u dvorani, košarkašice Zadra ovu su sezonu otvorile treninzima na atletskoj stazi ŠRC Višnjik.
– S obzirom na to da je stanka bila vrlo duga, prvi tjedan smo se vratile na stazu. Šime Vidaković je zadužen za pripremu i odlučili smo uvodni aerobni dio odraditi na otvorenom – pojašnjava Marija Mazija, kojoj je ovo deseta, jubilarna sezona na mjestu prve trenerice ŽKK Zadar.
Što se sastava tiče, razlika u odnosu na prošlu sezonu je odlazak Žane Cvjetković, gotovo sigurno i Davorke Balić te prestanak igranja Josipe Sesar.
– Bili smo zadovoljni s Cvjetković i htjeli smo ju zadržati, ali ona ima neke druge planove. Zahvalila se i mi zahvaljujemo njoj na prošloj sezoni. Balić nakon reprezentacije vjerojatno očekuje neke puno bolje i konkretnije ponude.
Pripreme je započelo i dosta mlađih igračica, koje će se pokušati nametnuti i izboriti za mjesto u prvom sastavu.
– Ove sezone smo se odlučili krenuti ovako, s domaćim snagama pa ćemo vidjeti. Morali smo ići na financijske rezove i najvažnije je da smo smanjili troškove. Ako mislimo dovesti nekoga sa strane, to nam se ne isplati zbog stana i dodatnih troškova, jer bi onda trebali ići na dvije igračice, a procijenili smo da ove sezone nemamo financija za to. No ima još dosta vremena do početka sezone. Mnogo igračica još nije pronašlo klubove i nije isključeno da se nešto dogodi.
Prvom treningu ŽKK Zadar u sezoni 2013./14. prisustvovale su: Lara Nikpalj, Lara Majstorović, Antonia Erslan, Lucija Štrmelj, Marija Erslan, Marta Erslan, Antonela Bodrožić, Patricija Baždarić, Sara Frakin, Petra Pavičić, Nicole Dražević, Vivien Dražević, Lucija Kovačević, Marta Radovčić, Ana Marinović, Iva Borović (privremeno).