Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ninski šokol u zadarskom Lloydu

Autor: Ante Kolega

20.08.2013. 22:00


Prošla je još jedna Šokolijada.
Podijeljene su kolajne. One „prave”, međutim, dijelile su se u zadarskom Lloydu.
Kušao se i vonjao najbolje ocijenjeni ovogodišnji ninski šokol.
Po Čedi je jakog mirisa, s naglaskom na klinčiće.
Mazija ga prepoznaje po cimetu u blagoj otopini crvena vina.
Serđu se miris čini neutralan, ali opojan.
Begonji je poznat miris, pomalo nadražujućeg, papra.
Kapetan, na privremenom odmoru u Zadru, ga ocjenjuje aromatičnijim i privlačnijim od pršuta.
Đenkica, svjetski putnik, najviše voli vonj po indijskim oraščićima.
Luki je miris aromatičan, ali smirujući.
Dedi ga je krstio kao privlačno odbojan, ali snažan i kratkotrajan, jednom riječju upečatljiv vonj.
Nakon kušanja živo se raspravljalo o okusima.
Čedo ga hvali kao trajni okus zrelog mesa.
Gorkasto slatkasti okus, Serđu je dugotrajan i opuštajući.
Begonji je pikantno pulsirajući.
Kapetan, oduševljen kušanjem, traži još. – Tajna je u vinu – dodaje Ćiro.
Đenkica žvače šokol: – Nevjerojatno koliko intenzivnih okusa.
Luka će zadovoljno: – Plejada okusnih doživljaja.
Dedi zaključuje: – Grehota ga pojisti. Čar je u srazu povratnih okusnih impulsa.
Valja zabilježiti izdvojeno mišljenje Bepa specijalca: – Klinčić i plemenita cvjetna ninska sol šokolu daju poseban ugođaj. Domaće gudle dalo bi mu još i više.
Čarobni ninski šokol očito je oduševio zadarske gušticire. Osjećalo se zadovoljstvo otkrićem jedne tako bliske, a nedovoljno poznate zadarske delicije.
Vaš Bage