Satira u svom najboljem izdanju

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

Nakon izvrsne premijere "Kralja Ubua" održane prošlog petka u dvorištu iza OŠ Petra Preradovića Dragon Teatar prekjučer je nastavio sa svojim ljetnim večerima igranjem predstave "Anđeli Babilona".

Projekt Dragon teatra, nastao u režiji Maje Šimić, oduševljava publiku satiričnim likovima, komičnim situacijama, ali i glumačkom družinom.

"Naime, nakon što je otkrivena gradonačelnikova nepismenost, a narod izašao na ulice u znak protesta, gradonačelnik želi u što kraćem roku  naučiti čitati i pisati. U tome mu pomaže mladi profesor filozofije koji  štrajka glađu jer ne može postati akademik, ali gradonačelnik će mu pomoći na tom putu, ukoliko ga nauči čitati i pisati. U predstavi se pojavljuje i lik drugog, starijeg profesora koji je nekoć bio entuzijast kao i  mladi profesor. Stariji profesor s godinama se pretvorio u gradonačelnikovog poslušnika, podilazeći mu u svemu, pa i u njegovom neznanju, uvjeravajući mlađeg profesora u točnost gradonačelnikovih posve krivih  tvrdnji.

Iako je radnja ovog kazališnog komada jednostavna, likovi iz predstave mogu se pronaći u političkom životu naše zemlje, a groteskne situacije nisu nimalo neuobičajene, što publici ovaj komad čini još bližim."

Uloge tumače Milan Miočić-Stošić, Vinko Radovčić, Sanja Zalović, Miro Pucar, Mimi Zadarski.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno