Izbori za mjesne odbore u Polači održat će se krajem rujna ili početkom listopada

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Općina u izuzetno teškoj situaciji posluje uspješno. Usprkos manjih općinskih prihoda zbog porezne reforme, ovrhe od 80.000 kuna u dugogodišnjom upravnom sporu u predmetu Žilić iz 1996. i 40.000 kuna zbog nedavnih izbora za srpsku nacionalnu manjinu na koje je izišlo tek 7 birača od oko 270 i koji neće nikome pomoći ni odmoći, kazao je polački načelnik Viktor Prtenjača na na jučerašnjoj sjednici Vijeća održanoj u vijećnici u prizemlju općinske zgrade uz nogometno igralište Bićine.

Na sjednici kojom predsjedao predsjednik Vijeća Mimo Čirjak osim Prtenjače nazočio je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Ante Samarđija i zapisničarka Žaklina Brkljača. Od 11 članova Vijeća nazočilo je njih 7 (Mimo Čirjak, Šime Kardum, Ivica Kulaš, Ante Prtenjača, Franjo Miljanović, Matko Bobanović i vijećnik srpske nacionalne manjine Ljubomir Marčić).

Nedostajali su Velibor Galac (HSLS), nezavisni vijećnici Josip Kulaš i Dario Peraić te Ante Bobanović koji dosad uopće nije ni dao vijećničku prisegu.

- Izbori za mjesne odbore održat će se krajem rujna ili početkom listopada. U slučaju da Vlada RH u međuvremenu raspiše parlamentarne izbore za listopad, naši izbori će se održati poslije državnih, odgovorio je Prtenjača na vijećničko pitanje vijećnika Marčića.

Pritom je naglasio kako bi to bili drugi izbori ove godine u Općini nakon izbora za nacionalne manjine što će općinski proračun opteretiti za ukupno oko 80.000 kuna.

- Nažalost, treba podsjetiti da smo zbog gotovo 20-godišnjeg spora sa Žilićem što zbog ceste što zbog ovrhe i odvjetika izgubili oko 100.000 kuna od badnjaka 2001. godine, jada se Prtenjača, načelnik gotovo 14 godina.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Ivice Kulaša o besplatnim školskim udžbenica barem za roditelje s 4 ili više djece, Prtenjača je odgovorio:

- To je baš nepravedno, učenike u Varaždinu, Osijeku, Dubrovniku, djelomično u Zadru ili primjerice u Zagrebu gdje će se za 200 škola i 100.000 učenika uložiti čak 85 milijuna kuna, mi to nažalost ne možemo sami, a država ne pomaže, naglasio je Prtenjača.

Potom je pročelniku Anti Samarđiji dao zadatak da u Turističkoj zajednici Benkovca utvrdi ovogodogišnje turističke prihode Polače i da se pokuša naći načina da se ti novci uplate vrate, odnosno uplate u općinski proračun.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno