Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pronađen još jedan uginuli dupin u plićaku

21.08.2018. 13:35
Pronađen još jedan uginuli dupin u plićaku


Dupin koji je u ponedjeljak popodne uginuo u moru kod mjesta Zablaće kraj Šibenika prevezen je na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje će nakon detaljne obrade utvrditi uzrok smrti, doznaje se u utorak iz Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.
U ponedjeljak u jutarnjim satima Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije dobila je dojavu da je u moru kod Brodarice viđen dupin koji se otežano kreće. Odmah po dojavi kontaktirali su Veterinarski fakultet u Zagrebu no, nažalost, u popodnevnim satima dupin je uginuo i more ga je nanijelo u plićak na području mjesta Zablaće.
Na teren je izašao djelatnik Javne ustanove Priroda koji ga je konopcem zavezao kako dupin ne bi otplutao dalje do dolaska stručnjaka s Veterinarskog fakulteta.
Dolaskom stručnjaka dr. Tomislava Gomerčića u utorak je utvrđeno da se radi o odrasloj jedinki i to mužjaku vrste plavobijeli dupin (Stenella coeruleoalba). Uginula jedinka je prevezena u Veterinarski fakultet te će nakon detaljne obrade biti utvrđen uzrok smrti.