Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

A gdje su zadarski fotoreporteri?!

Autor: Goran Bujić

20.09.2008. 22:00
A gdje su zadarski fotoreporteri?!

Foto: Filip BRALA



Na izložbi su fotografije i autori koje/i se natječu za fotoreportera godine ‘Pavao Cajzek’, za najbolju fotografiju s područja kulture i umjetnosti ‘Ivan Fabijan’, za fotografiju novine ‘Nikša Antonini’, te za najbolju sportsku fotografiju
U galerijskom prostoru ‘Arsenala’ u subotu navečer otvorena je izložba pod nazivom “Hrvatska novinska fotografija 2007.”. Organizirao ju je već tradicionalno, po peti put kao putujuću, Zbor fotoreportera Hrvatskoga novinarskog društva, a sastavljena je od radova hrvatskih fotografa s natječaja za fotoreportera godine (nagrada ‘Pavao Cajzek’), te natječaja za najbolju fotografiju s podrućja kulture i umjetnosti (nagrada ‘Ivan Fabijan’). Izložba predstavlja 116 najboljih fotografija i laureate natječaja Zbora fotoreportera za 2007. godinu, ali i natječaja HND-a za fotografiju godine (nagrada ‘Nikša Antonini’), te natječaja HZSN-a (Hrvatski Zbor sportskih novinara) za sportskog fotoreportera godine.
Na otvorenju se nazočnima obratio Siniša Hinčić, predsjednik Zbora fotoreportera HND-a, a dosad je ova izložba već postavljena u Makarskoj, Splitu i Vodicama, da bi nakon Zadra selila dalje, u čakovec, Vinkovce, Koprivnicu, Osijek, Šibenik i na kraju Zagreb.
Izbor fotografija uradili su fotoreporteri Tom Dubravec iz ‘Globusa’, Božidar Vukičević iz ‘otvorenog mora’, Jakov Prkić iz ‘Cropixa’ i Krešimir Žanetić iz ’24 sata’.
Tako su zastupljeni: Davor Puklavec, Igor Kralj, Marin Vajdić, Darko Jelinek, Božo Vukičević, Joško Ponoš, Saša Jokić, Jure Ravlić, Igor Sambolec, Robert Anić, Marin Franov, Jadran Babić, Nenad Reberšak, Jurica Galović, Jakov Prkić, Vjekoslav Skledar, Sandro Lendler, Luka Marotti, Željko Lukinić, Marko Lukinić, Vedran Karuza, Damir Senčar, Hrvoje Jelavić, Petar Grabov, Slavko Midžor, Bernard Čović i drugi, ali je također za primijetiti kako u ovome postavu baš i nema zadarskih fotoreportera, iako je činjenica kako je Zadar jedan od najjačih medijskih centara u državi, a mnogi od zadarskih fotografa već su se dokazali i sa po nekoliko vlastitih izložaba fotografije.