Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Povratak u realnost

Autor: Šime Ćurko

20.09.2008. 22:00
Povratak u realnost

Foto: Vedran SITNICA



Puno je pitanja ostalo nakon neuspješne premijere Zadrana u Prvoj ligi. Ono glavno jest je li Buzet zaista toliko jak da će mu se i kvalitetnija momčad od Zadra teže suprotstaviti ili momčad koju Zadar ima ne može ponuditi više od borbe za ostanak. Odgovor na to pitanje dobit ćemo za nekoliko kola, nakon što se vidi gdje je tko u ovoj ligi. Čekajući taj odgovor Zadar je čvrsto prizemljen s minus 8 protiv Buzeta, možda je pobjeda protiv premijerligaša Splita u trening utamici za Zadrane bila klasična “duda varalica” koja ih je malo uspavala. Ako i jest, onda su ih Buzećani definitivno razbudili.
Sve je za domaćine još nekako dobro išlo do 15. minute kada se pogreškom u jednom napadu Zadra oglasila sirena sa semafora. Bilo je tada 8:5 (uz dva neiskorištena sedmerca Jeraka) i nakon toga sve je bilo u znaku gostiju. Prvo su istrčali šest (!) kontri u svega nekoliko minuta i u 23. minuti prvi put vode +2 (11:13). Statičan i nemaštovit zadarski napad u kojem je jedini Jerak nešto pokušavao nije bio ozbiljnija prijetnja za goste, a kako je utakmica išla kraju, Buzećani su se razmahali i pogađali sa svih strana. Više ne iz kontri, sada su i na postavljenu zadarsku obranu lako dolazili do otvorenih šuteva. U 39. minuti Zadar je uspio doći do 17:20, ali do kraja utakmice više se nije uspio približiti na manji zaostatak. Zna se da Zadar uspjehe gradi na obrani, a kad nje nema, momčad iz Mocira nema toliko rješenja u napadu da bi mogla ući u jurnjavu s protivnikom. Čim Zadar primi više od 30 golova, teško može izvući pozitivan rezultat i nema naznaka da će se takvo što uskoro promijeniti. Zadarski vratari uspjeli su zaustaviti svega pet lopti i s te strane njihov učinak nikako ne može biti zadovoljavajući. No, s obzirom kakvu su obranu imali ispred sebe, pitanje je koliko bi obrana imali neki drugi na njihovu mjestu. Kako bilo, razočaravajući početak, dugo, još od mučne 2005./06. sezone netko nije tako razbio Zadrane. I to u Mocirama.
ZADAR GORTAN -BUZET 26:34
ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 300. Suci: Hunjadi, Zečević. Nadzornik: Krajc (svi Zagreb).
ZADAR GORTAN: Đikić (2 obrane), Jerak 5, Peša, Turić, Baričić, Žeravica 6, Buovac 8 (3), Franković, Miletić, Merhar 3, Samardžija 3, Mijolović, Brkljača 1, Cota (3 obrane). Trener: Roko Paleka.
BUZET: Jović, Šverko, Grižančić 3, Tedi Prodan, Gašpar 9, Paladin 1, Teo Prodan, Mavrović 3 (1), Sirotić 1, Vozila 4, Dragičević 2, Šunjić 6 (4), Pauletić (7+1 obrana), Vukelić 5. Trener: Mario Sirotić.
Sedmerci: Zadar Gortan 3 (5); Buzet 5 (5).
Isključenja: Zadar Gortan 6 minuta; Buzet 4 minute.
Crveni karton: Peša (54′).


Poderane mreže
Momčadi su po izlasku na parket dočekale dijelom poderane mreže na oba gola. Reagirale su službene osobe pa su se domaćini morali nekako snaći. Stvar su riješili užetom kojim su zatvorili sporna mjesta i tako ipak osposobili mrežu. No, slika nije bilo nimalo lijepa. Inače, rukometaši Zadra u Mocirama su “podstanari” i taj dio nije njihov propust.