Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Novi koncesionar mora zaposliti sve zaposlenike

Autor:

20.09.2009. 22:00
Novi koncesionar mora zaposliti sve zaposlenike


Osim preuzimanja svih radnika u stalni radni odnos, kao osnovni kriteriji navedeni su još i iznos cijene karte za liniju te starost autobusa koji će prometovati. Ponuda mora sadržavati i licenciju za obavljanje linijskog prijevoza putnika, dokaz o odgovarajućim prijevoznim kapacitetima i najmanje jednom vozaču po autobusu, potvrdu o plaćenom porezu, te preslike prometnih dozvola autobusa kojima namjerava prometovati na linijama
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je jučer ponovljeni javni poziv na podnošenje ponuda za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na međunarodnooj i međužupanijskim linijama na kojima je nekad prometovao Contus. Prijevozniku, čija ponuda bude odabrana kao najbolja, izdat će se dozvola za prijevoz putnika na linijama Zadar – Zagreb, Zadar – Split i Zadar – Zrenjanin, a dozvole će vrijediti do 31. svibnja 2011. godine.
Za razliku od prethodnog natječaja, ponuđači su sada obavezni zaposliti svih 23 nekadašnjih zaposlenika Contusa, a ne samo vozače. Naime, prvi natječaj poništen je jer je njime bilo uvjetovano zapošljavanje samo vozača, što nije bilo u skladu s dogovorom Ministarstva i sindikata radnika. Novim kriterijima tvrtka koja preuzme nekadašnje Contusove linije morat će, pored vozača, zaposliti i radnike iz administracije te mjenjačnice.
– U ovom natječaju ispunjeni su naši uvjeti da se zaposle svi nekadašnji radnici, a ne samo vozači, istaknuo je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH-a.
Osim preuzimanja svih radnika u stalni radni odnos, kao osnovni kriteriji navedeni su još i iznos cijene karte za liniju te starost autobusa koji će prometovati.
Pored navedenih kriterija ponuda mora sadržavati i licenciju za obavljanje linijskog prijevoza putnika, dokaz o odgovarajućim prijevoznim kapacitetima i najmanje jednom vozaču po autobusu, potvrdu o plaćenom porezu, te preslike prometnih dozvola autobusa kojima namjerava prometovati na linijama.
U natječaju se ističe kako ponuda mora biti jedinstvena, odnosno mora obuhvatiti sve tri linije te se neće razmatrati ponude koje ih ne obuhvaćaju.
Natječaj je otvoren osam dana, a otvaranje ponuda će biti 7. listopada u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Podsjetimo, na prvi javni poziv javilo se 16 ponuđača iz cijele Hrvatske, ali natječaj je poništen zbog neispunjavanja uvjeta o zapošljavanju svih zaposlenika.