Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Margetića na Bajakovu zadržala policija

20.09.2010. 22:00
Margetića na Bajakovu zadržala policija


Margetić je uhićen zbog neodazivanja na sudske rasprave u parnici u kojoj ga Ratko Knežević tuži zbog klevete. Glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba, međutim, tvrdi da policija Margetića nije uhitila, već da ga je samo kratko zadržala dok nije ustanovljena njegova adresa za dostavu sudskih poziva


Slobodnog novinara Domagoja Margetića zadržala e jučer granična policija na međunarodnom prijelazu Bajakovo zbog potrage koju je za njim raspisao Općinski sud u Zagrebu zbog neodazivanja n sudske pozive. Tako je jučer našem listu izjavila Aleksandra Ljuba iz Ureda za odnose s javno ću MUP-a.
Informacije da Margetić uhićen na graničnom prijelazu proširile su se medijima oko sat vremena nakon što je u 17.30 sati zaustavljen na Bajakovu. Prema prvim informacijama, Margetić je uhićen zbog neodazivanja na sudske rasprave u parnici u kojoj ga Ratko Knežević tuži zbog klevete. Glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba, međutim, tvrdi da policija Margetića nije uhitila, već da ga je samo kratko zadržala dok nije ustanovljena njegova adresa za dostavu sudskih poziva. Prema službenoj informaciji iz MUP-a, Općinski sud u Zagrebu tražio je da se utvrdi Margetićeva adresa, budući da se nije pojavio na zadnjem ročištu u parnici koju protiv njega vodi Knežević.
Kako prenose internetski mediji, Margetić je zaustavljanje na Bajakovu shvatio kao maltretiranje od strane ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.
Kontakt telefoni Margetićevog odvjetnika Ozrena Tatarca i redakcije njegove internet stranice www.necenzurirano.com, jučer poslije podne nisu bili dostupni, pa nismo uspjeli dobiti komentar s njegove strane.