Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadar pobijedio Zvezdu u Pioniru!

20.09.2010. 22:00
Zadar pobijedio Zvezdu u Pioniru!


Košarkaši Zadra uspješno su otvorili turnir u Beogradu pobjedom protiv Crvene zvezde 77:70.
Početnu postavu činili su Vladović, Car, Marčinković, Golemac i Bilan, a Zadar je otvorio utakmicu relativno dobro, mirno. Imao je vodstvo 6:7 u trećoj minuti, Crvena je zvezda nastojala pritiskom na cijelom terenu razbiti igru Zadrana. Brzo je počeo mijenjati Danijel Jusup jer u prvoj četvrtini nije bio zadovoljan nekim propustima dijela igrača, posebno u obrambenim zadatcima. Dundović, Car, Brown i Olivari ulazili su, pa je Olivari izišao, vratio se Car, onda je Olivari ušao, izišao je Vladović…
Uglavnom, Zadar je držao približnu razinu intenziteta i ritma i imao je 10:14, pa 12:14. U tom razdoblju domaći su i dalje pritiskali, a prigodu da napravi veću razliku Zadar nije iskoristio jer su Olivari pa Golemac promašili dvije trice. No, tu se ukazao Brown koji je povezao tricu pa dva poena, a onda je do kraja prve četvrtine Zvezda nekako uspjela preokrenuti rezultat jer je imala dvije uspješne polukontre.
U drugoj četvrtini igra Zadra bila je stabilnija. Vratio se Vladović, izišao je Batur na kojem su bile zamjetne posljedice duge stanke, a na krilu su se mijenjali Marčinković i Olivari. Golemac nije pogodio još jednu tricu, u 14. minuti blo je 27:27. Opet česte zamjene, Jusup traži postavu koja će pokušati nametnuti i održati kontrolu igre. Završnica druge četvrtine nije izgledala loše po Zadar, poentirali su Brown i Dundović (trica), dobro je funkcioniralo zagrađivanje u svom reketu i Zadar je na odmor otišao s pet poena prednosti.


U drugom poluvremenu Zadar je imao i uspona i padova. No, izvrsno je što su Zadrani u pravilu održavali prednost, čas veću, čas manju, ali ipak su je držali. Zvezda se okrenula posve oštroj igri, na mahove i poluprljavoj ispod koša, ali je obrana Zadra dosta dobro reagirala. Bilo je kvalitetnih zagrađivanja svoga reketa, dobrih skokova, pa i u napadu, dok je i vanjska linija reagirala solidno. Stanovite probleme Zadru su pravili vanjski igrači Radosavljević (4 trice), te Nedović, no njihov se učinak nije mogao ‘mjeriti’ s ukupnim učinkom Zadrove rastegnute i dovoljno čvrste obrane.
Golemi posao u pravljenju rezultatskoga odmaka, a u trenucima kad je bilo stani – pani jer se C. zvezda bila približila na tri poena, napravio je Pavle Marčinković. On je zadnju četvrtinu otvorio s osam uzastopnih poena i odveo Zadar na 49:58 što je omogućilo mirniju igru u preostalom vremenu. Zvezda se nije predavala, nastojala je svim silama doći do preokreta, no Zadar je držao intenzitet igre na dosta visokoj razini.
Završnica je bila veoma zanimljiva. Tri minute prije kraja iz igre je prislno morao Jakov Vladović jer je u padu ozlijedio gležanj, odmah mu je stavljen led, a loptu je preuzeo Marko Car. On je ubacio dvije trice, jednu s istekom vremena, a jednu je dodao Hrvoje Perinčić i kad se došlo do 65:72, Zvezda više nije imala izgleda. Na kraju je i Jurica Golemac ubacio tricu za potvrdu pobjede poslije sasvim solidnog izdanja u praznom Pioniru.


 CRVENA ZVEZDA – ZADAR 70:77




(22:21, 13:19, 12:10, 23:27)
BEOGRAD – Dvorana Pionir. Gledatelja: 50. Suci: Jovčić, Mrdak i Glišić (svi Srbija)
Crvena zvezda: Drča 4 (2- 2), Young 11 (2 – 4), Cvetković (0 – 2), Mirković 10, Arnautović 2, Radosavljević 12, Balaban 8 (2 – 3), Jelovac, Kalinić, Nikolić 3 (1 – 2), Nedović 20 (6 –  8), Marinković. Trener: Mihajlo Uvalin
Zadar: Car 10, Vladović 8 (4 – 4), Golemac 11 (3 – 6), Perinčić 3, Dundović 8 (3 – 5), Marčinković 14 (4 – 6), Batur, Brown 12 (1 – 2), Bilan 9 (1 – 1), Olivari 2, Vlaić, Pelczmann. Trener: Danijel Jusup


 NOĆENJE I ZAJUTRAK U KUNJEVCIMA


Na putu u Beograd momčad je zastala u Kunjevcima, mjestu nedaleko Vinkovaca gdje je prenoćila s ponedjeljka na utorak. Naravno, čim je dočuo da su njegovi Zadrani u Kunjevcima, doletio je Stanko Mršić, trener Cibalije, pa proveo dio večeri s jednim dijelom zadarske ekspedicije. Mršiću je bilo drago što u Slavoniji vidi svoje Zadrane, a Zadranima mrvicu krivo što su jedan dan ‘zakasnili’ na čuvene Vinkovačke jeseni. U utorak ujutro, poslije zajutarka, Zadar je Liburnijinim autobusom (Mige, Mige…) otputovao u Beograd, odnosno u Kovilovo, u hotel President, a u obližnjoj je dvorani prije objeda odrađen kratki trening.


 KOŠARKAŠI I GIMNASTIČARKE


Zanimljivo je bilo u Pioniru sinoć dok su igrali C. zvezda i Zadar. Naime, dvorana je bila podijeljena u tri dijela. U središnjem košarkaška utakmica, a na jednom manjem dijelu istodobno su vježbale gimnastičarke, skupina djevojčica između 10 i 15 godina.  Košarkašima nije smetalo, a nije ni gimnastičarkama. U trećem dijelu, iza zastora, ‘basketavala’ je skupina rekreativaca.


 PARTIZAN – FMP 89:66


Prije utakmice Crvena zvezda – Zadar u Pioniru su igrali Partizan i FMP. Momčad Zadra odgledala je drugu i treću četvrtinu, potom je otišla u svlačionicu, a Danijel Jusup u gledalištu je sjedio do kraja utakmice u kojoj je Partizan u trećoj četvrtini s lakoćom došao do 20 razlike i to održavao do kraja. S Partizanom će Zadar igrati u četvrtak, a s FMP-om u subotu na turniru u Rijeci.