Ronioci iz podmorja izvukli 30 vreća otpada

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Ekološki osviješteni čistači podmorja znaju da je more zajedničko bogatstvo

Čišćenjem podmorja u luci Mandre počela je velika akcija uređivanja prostora i uklanjanje divljih odlagališta otpada na području Općine Kolan. Prvu akciju čišćenja podmorja organizirali su Općina Kolan, Turistička zajednica Općine Kolan, Komunalno društvo Kolan, Turistička agencija "Koboušek Adria Pag" i Turistička agencija "Đuza" iz Kolana.

- Ronioci ronilačkog centra 'Kuboušek Adria Pag', uz potporu gospodina Josipa Paladine, vlasnika agencije 'Đuza' i djelatnika Komunalnog društva Kolan, iz podmorja naše luke Mandre izvukli su preko trideset vreća raznog otpada te jedan davno potopljeni plastični brodić, rekao je Ivo Butković, direktor Turističke zajednice Općine Kolan.

Za vrijeme čišćenja obavljeno je snimanje podmorja i utvrđeno je da će se akcija morati nastaviti.

- Stanje je zabrinjavajuće. Po riječima gospođice Renate Dupin, voditeljice ronilačkog centra 'Kuboušek Adria Pag', na dnu uvale nalazi se više odbačenih štednjaka i drugi razni otpad. Zbog toga je dogovoren nastavak čišćenja u proljeće sljedeće godine, kako bi se podmorje u potpunosti očistilo, rekao je Butković.

Butković je naveo da neodgovorni pojedinci moraju prestati bacati otpad u more koje je zajedničko bogatstvo svih stanovnika Općine Kolan.

- Mještane pozivamo na suradnju. Turističkoj zajednici se mogu prijaviti divlja odlagališta smeća ili područja koja je potrebno očistiti kako bi se prostor općine Kolan što više uredio, rekao je Butković.

Mjesto Mandre je središte turizma u općini Kolan, a uz Mandre, na području općine Kolan nalaze se mjesta Kolan i Kolanjski Gajac.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno