Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Stručni skup o integraciji djece s teškoćama u razvoju

20.09.2011. 22:00
Stručni skup o integraciji djece s teškoćama u razvoju


Svi mi u našim vrtićima imamo uključenu i djecu s poteškoćama u razvoju, što znači da će potrebe za stručnim kadrom biti sve veće, kazala je Biserka Belić


Stručni skup za odgojitelje predškolske djece pod nazivom “Postupak uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovite programe predškolskog odgoja i obrazovanja” održan je danas u Dječjem vrtiću “Radost” u područnom objektu “Vrulja”.
Riječ je o skupu koji organizira Agencija za odgoj i obrazovanje pod vodstvom Tončice Kalilić, više savjetnice. Na ovom skupu koji je okupio veliki broj odgojitelja i drugih stručnjaka u odgoju predškolske djece, sudjelovali su Marija Ivanković, načelnica Odjela za predškolski odgoj Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, profesorica Ivana Patenjak i Tatjana Opačak, savjetnica pravobraniteljice za djecu.
Kako je pojasnila Biserka Belić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Radost”, riječ je o stručnom skupu koji se svake godine održava u Zadru, u jednom od gradskih vrtića, a ove godine domaćin mu je DV “Radost”.
– Ovakvi su skupovi iznimno važni, a ovogodišnja tema je zaista aktualna i zainteresirala je veliki broj odgojitelja pa je današnji stručni skup posjetilo preko pedeset odgojitelja iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Svi mi u našim vrtićima imamo uključenu i djecu s poteškoćama u razvoju, što znači da će potrebe za stručnim kadrom biti sve veće, kazala je Belić, naglasivši da je upravo zbog toga svim odgojiteljima potrebna edukacija kako bi u svom poslu bili stručni, samosvjesni i sigurni u sebe.
Kako je pojasnila, poanta samog postupka uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovite programe predškolskog odgoja i obrazovanja kao i edukacija odgojitelja u tom smjeru je da su sva djeca ljudska bića s jednakim potrebama kojima treba znati pristupiti.