Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prva destinacija na Mediteranu

Autor: Teuta Babajko Jamičić

20.09.2012. 22:00
Prva destinacija na Mediteranu

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Prema podacima njemačkog strukovnog udruženja BVWW (Udruženje vodenih sportova), koje je provelo anketu među jedriličarima, Hrvatska je za 2012. označena kao druga europska charter destinacija, odmah iza Baltičkog mora. S druge strane Hrvatska je prva destinacija na Mediteranu, kaže Marijan Kavran
U restoranu  Kaštel u zadarskom hotelu  Bastion održana je tematska  večer BOOT Dusseldorfu  2013., koju je organizirao  Centar za razvoj i marketing  d.o.o. Riječ je o vodećem  europskom sajmu brodica,  jahti i prateće opreme koji  će se u Dusseldorfu održati  od 19. do 27. siječnja  2013.
Dosad je prijavljeno oko  1.600 izlagača iz 50 zemalja,  a očekuje se preko 250.000  posjetitelja. Na prošlogodišnjem sajmu sudjelovalo  je 14 hrvatskih izlagača.  Svoja plovila izložili su  proizvođači manjih čamaca,  brodica, jedrilica i jahti, a  zapaženo prisustvo ostvarili  su predstavnici ronilačkih  agencija i marina.
– Prema podacima njemačkog strukovnog  udruženja BVWW  (Udruženje vodenih sportova), koje je provelo anketu  među jedriličarima, Hrvatska je za 2012. označena  kao druga europska charter  destinacija, odmah iza Baltičkog mora. S druge strane,  Hrvatska je prva destinacija  na Mediteranu, a iza nje su  ostale Grčka, Španjolska,  Turska i Francuska, kaže  Marijan Kavran iz Centra za  razvoj i marketing.
S obzirom na potencijal  hrvatskog sektora nautike,  očekuje se daljnja aktivna  potpora nadležnih institucija hrvatskim tvrtkama u  segmentu proizvodnje i ponudi plovila, nautičke opreme te usluga kako bi se  Hrvatska i dalje profilirala  kao jedna od vodećih europskih i mediteranskih  nautičkih destinacija.
Goetz-Ulf Jungmichel, direktor sajma BOOT Dusseldorfu 2013. tijekom tematske večere izvijestio je  sve zainteresirane o mogućnostima za prijavu i izlaganje na sajmu.