Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Padeli deset mjeseci zatvora s rokom kušnje na tri godine

20.09.2013. 22:00
Padeli deset mjeseci zatvora s rokom kušnje na tri godine


Kontroverzni zadarski poduzetnik Mladen Modrić Padela (54) osuđen je jučer na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci s rokom kušnje na tri godine.
Sutkinja Općinskog suda u Zadru Iva Lovrin Modrića je proglasila krivim kazavši kako je tijekom dokaznog postupka utvrđeno da je on prije tri godine počinio kazneno djelo ozbiljne prijetnje tadašnjem načelniku krim policije Antunu Novoseloviću. Također, sutkinja Lovrin Modriću je naložila platiti sudsku naknadu u visini od tisuću kuna na račun državnog proračuna.
Općinsko državno odvjetništvo protiv Modrića je u siječnju 2011. godine podnijelo optužnicu tereteći ga da je 1. lipnja 2010. godine oko 23.30 sati u konobi “K Marijanu” na Stanovima prišao stolu za kojim je sjedio tadašnji načelnik zadarske krim-policije Antun Novoselović s četvoricom prijatelja, te da mu je zaprijetio rekavši: “Što je smeće pandursko, što dolaziš ovamo, slomit ću te, polomit ću te, tijesan će ti biti grad, iselit ću i tebe i tvoju obitelj iz grada.”
Iako se tijekom dokaznog postupka pokazalo da četvorica muškaraca koji su te večeri sjedili za istim stolom s Novoselovićem i nisu baš neki prijatelji jer su kasnije mahom svi posvjedočili kako ništa nisu čuli jer su, primjerice, brojili punte, pričali i slično, ali su, da se prijetnja zaista dogodila posvjedočili vlasnik konobe i slučajni gost koji se tamo zatekao.