U jednom jutru palo više od pola rujanskog prosjeka (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Umjesto veselog subotnjeg jutra koje je u Zadru trebalo obilovati brojnim događanjima za djecu i odrasle, Zadar se probudio uz jaku kišu s grmljavinom te poplavljene prometnice i podrume.

Zadar je već početkom rujna srušio rekord za najkišovitije ljeto, a posljednji dani prije početka jeseni dobrano su povećali te brojke. Naime, kako doznajemo iz Meteorološke postaje Zadar na Puntamici, jučer je do 14 sati palo 67 litara kiše po četvornom metru. Kako je rekao Željko Kraljev, meteorološki tehničar, prosjek za cijeli rujan je 104 litre po četvornom metru.

Vatrogasci su kroz jutro intervenirali desetak puta. Kako kažu u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadarske županije, ispumpavali su se podrumi, stanovi u prizemlju i skladišni prostori na Stanovima, Sinjoretovu, Skročinima i u Bibinjama, a intervenirali su i u Biogradu jer je u podvožnjaku tamo zbog nakupljene vode zaglavio autobus.

Iako su i po prometnicama u centru Zadra automobili „plivali" u vodi, kažu u Javnoj postrojbi da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno