Misija svemir

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Gimnazijalci "Nazora" imat će priliku čuti zanimljivosti o životu astronauta u svemiru

U srijedu 23. rujna od 15.30 do 17 sati u Gimnaziji Vladimira Nazora američka astronautkinja Marsha Ivins održat će predavanje Misija svemir.

Marsha Ivins posjetit će treći put Hrvatsku od 23. do 25. rujna kako bi na zahtjev mnogih škola ponovila svoja predavanja o svemirskim misijama te sudjelovala u Znanstvenom pikniku u Puli 25. rujna.

Gospođa Ivins jedna je od tek pedesetak žena koje su od 1963. do danas sudjelovale u svemirskim misijama i jedna od petstotinjak astronauta uopće koji su iskusili taj doživljaj. U program obuke za svemirski program NASA-e prijavila se 1984. godine, a nakon petogodišnje obuke i službeno je postala astronautkinja. U razdoblju od 11 godina sudjelovala je na pet letova američkog space shuttlea, provevši ukupno 55 dana u svemiru, od čega je njezin najdulji neprekidni boravak u orbiti oko Zemlje trajao 14 dana. Gospođa Ivins drži popularna predavanja o životu astronauta u svemiru te publiku oduševljava fotografijama i video isječcima o hranjenju, spavanju i ostalim aspektima života u bestežinskom stanju.

Predavanje je na engleskom jeziku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno