Sanitarna inspekcija po anonimnoj prijavi stigla u autokamp NP Paklenica

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Ravnatelj Parka Zlatko Marasović kaže da iza anonimki stoji interesna grupacija

"Zlatko, pošto si ti zatvorio kafić, ja ću sutra dovesti inspekciju da zatvori kamp vezano za crnu jamu. Još ti dajem priliku da to izbjegneš. Pozdrav. Frane Marasović", stoji u SMS poruci za koju nam je Zlatko Marasović, ravnatelj Nacionalnog parka Paklenica potvrdio da odgovara istini te da je on tu SMS poruku zaprimio još prije dvije godine. Nikome ništa, kaže, nije prijavljivao već samo sačinio preslike sadržaja poruke i podijelio ih djelatnicima Parka kako bi bili upoznati s čim se bavi njegov sumještanin i prezimenjak Frane, a jedna takva kopija ovih je dana završila i u našoj redakciji.

Sanitarna inspekcija posljednji je put obišla NP Paklenica prije svega nekoliko dana kad su pregledali sanitarni čvor, odnosno septičku jamu autokampa NP Paklenice i utvrdili određene nepravilnosti zbog kojih bi ta ustanova mogla dobiti i novčanu kaznu. Hoće li, te koliki bi mogao biti iznos, ostaje tek za vidjeti, no zanimljivo je spomenuti kako je sanitarnim inspektorima povod za izlazak na teren bila anonimna prijava.

Radovi u parku

- Mi smo svjesni da naša septička jama nije kakva bi trebala biti. Godinama se nije ništa ulagalo pa smo zbog toga ove godine umjesto statusa autokampa imali kampiralište. Činjenica je da nemamo biološki pročišćivač, ali smo po tom pitanju već ranije poduzeli sve potrebne radnje i već ishodili građevinsku dozvolu. Radovi na adaptaciji trebali bi započeti odmah nakon zatvaranja kampa 15. listopada, kaže ravnatelj  Marasović dodajući kako je u tijeku izrada vodopravne dozvole koju izdaje Zeleni servis u Splitu. Marasović je naglasio kako Park za njegova mandata uredno podmiruje sve svoje obaveze te da je samo za vodni doprinos Hrvatskim vodama lani plaćeno ukupno 43.000 kuna.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU...
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno