Stambenim kreditom od brata kupio kuću, pa mu on isti iznos posudio za kupnju polupodmornice

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Tako je pred svake izbore, kaže Krste Ramić

Nakon što je optužnica protiv HDZ-ova načelnika Općine Starigrad Krste Ramića zbog lažnog svjedočenja i krivotvorenja isprave postala pravomoćna, "grupa mještana" na adresu naše redakcije poslala je dokumentaciju za koju tvrde kako je dokaz da je on počinio i neke druge kriminalne radnje.

Anonimna "grupa građana" navodi kako je Ramić izigrao državu i Zagrebačku banku (ZABA) te da smatraju da njegovi birači to trebaju znati. Navode kako je on, a što je i vidljivo iz dužnosničke imovinske kartice, u ZABA-i podigao stambeni kredit u iznosu od 100 tisuća eura. Tim novcem kupio je obiteljsku kuću u Starigradu od svog brata, no anonimni izvor tvrdi kako se radi o fiktivnom ugovoru te da je on tim novcem kupio panoramsku polupodmornicu i pokrenuo tvrtku Flipper d.o.o. koja se bavi prijevozom putnika uz starigradsku obalu.

Izbjegao visoku kamatu

Da je to tako navode činjenicu da načelnik s obitelji živi i dalje u svojoj kući u Starigradu, a njegov brat u svojoj kao da se ništa nije ni dogodilo. Također, navode i kako ni sjedište tvrtke nije u bratovoj, već njegovoj obiteljskoj kući. Anonimci navode kako je tim činom Ramić smišljeno izbjegao plaćanje visoke komercijalne kamate, a spočitavaju mu i što je uzeo koncesiju za proizvodnju električne energije putem solarnih ploča. Drže kako je time sebi pogodovao, a pogodovanjem drže i ugovore o 15-godišnjoj koncesiji u kampovima Soline i Starigrad koje su dobili Šime Bucić, potpredsjednik općinskog HDZ-a i predsjednik temeljnog ogranka Seline te Tomislav Ramić, rizničar općinskog HDZ-a i predsjednik temeljnog ogranka Starigrad/Paklenica, a koji su zajedno s načelnikom Krstom Ramićem optuženi za krivotvorenje isprava i davanje lažnog iskaza temeljem kojeg je prije nekoliko godina višeslav Dokoza, direktor lokalnog komunalnog poduzeća, dobio otkaz.

- Ruka ruku mije. Godinama namještaju sve po svojoj mjeri i pogoduju jedni drugima. Vrijeme je da Krsto Ramić odstupi s mjesta načelnika Općine Starigrad, navodi anonimni izvor, a Krsto Ramić ih demantira te ističe kako u njegovim postupcima nema baš ničeg protuzakonitog.

- Tako je pred svake izbore. Sad se bliže parlamentarni pa će doći lokalni... Navikao sam, kaže Ramić i pojašnjava kako se prije svake poduzete radnje dobro posavjetovao i učinio sve po slovu zakona.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno