Milenijska fotografija košarkaške lopte putuje u svijet

Slika korisnika valentinam
Zadar Basketball Tournament
Šime STRIKOMAN

Jedinstvena milenijska fotografija iz Zadra putuje u svijet. Na Pozdravu Suncu 800 zadarskih studenata, školaraca i građana poziralo je fotografu Šimi Strikomanu zajedno formiravši veliku košarkašku loptu.  Čaroban prizor bez sumnje piše novu stranicu povijesti hrvatskog grada košarke, a najljepši je simbol najjačeg pripremnog turnira u Europi,  Zadar Basketball Tournamenta koji se do nedjelje, 24. rujna igra u dvorani Krešimira Ćosića.

Zadarska košarkaška lopta 582. je milenijska fotografija Šime Strikomana i jedna od najvećih u karijeri ovog vodičkog fotografa. Veliko zajedničko fotografiranje posebno je oduševilo sudionike Zadar Basketball Tournamenta, a privuklo je i brojne znatiželjne turiste koji su svojim fotoaparatima s veseljem zabilježili ovaj povijesni trenutak.

Uz uzbudljive sportske utakmice u kojima ovog tjedna sudjeluju vodeći europski košarkaški klubovi Fenerbahce Dogus, Brose Bamberg,  Himhki, Bayern Munchen, CSKA Moskva te domaćin KK Zadar, organizatori su pripremili brojna popratna događanja i izvan same dvorane.  Uz milenijsku fotografiju, tu je i tradicionalni Kids' Day se ove godine  održava u suradnji sa školom košarke Zadar na obnovljenim košarkaškim terenima ŠC Višnjik u subotu u 10 sati. Tradicionalno, s djecom  će igrati zvijezde iz svih klubova koji se natječu na turniru.

Zadar Basketball Tournament ove godine ima i humanitarni karakter  pa će sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran Općoj bolnici Zadar. Četvrti Zadar Basketball Tournament održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno