Na Sveučilištu otvoren Simpozij o odgoju i obrazovanju

Slika korisnika valentinam
PROFESIJA OD ZNAČAJA
Autor: 
S posebnim obzirom gledam na učitelje i odgojitelje. Jedinstveni ste po tome jer ste najbogatiji po svom generacijskom spomenaru. Više od svih drugih zaslužujete posebnu pozornost, nitko drugi vam nije ni do koljena, istaknula je rektorica Vican
Marin GOSPIĆ
Sudionici skupa čuli su kako su učitelji i odgojitelji kao nacionalna vrijednost

Na Sveučilištu u Zadru  počeo je znanstveno stručni  skup "Identitet i različitost u odgoju i obrazovanju". Nakon himne Republike Hrvatske koju je izvela studentica pete godine okupljenima se u  ime organizatora obratila dr. sc. Smiljana Zrilić, pročelnica Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja. Skup je pozdravila i rektorica Sveučilišta u  Zadru dr. sc. Dijana Vican kazavši kako sveučilišni skupovi i konferencijue čine identitet Sveučilišta.

- S posebnim obzirom gledam na učitelje i odgojitelje, iza djece su oni  kao nacionalna vrijednost, profesija je to od nacionalnog značaja. Jedinstveni ste po tome jer ste najbogatiji po svom generacijskom spomenaru. Više od svih drugih zaslužujete posebnu pozornost, nitko drugi vam  nije ni do koljena. U reformskim koracima od devedesetiuh naovamo vi  ste najviše napravili. Ono što su učitelji i odgojitelji napravili je u visokom obujmu, visoki rezultati u svjetskim okvirima. Morate biti ponosniji, otmjeniji, naša vokacija je da od dobroga činimo bolje. Odgojitelji i  učitelji su najveći dokaz da se unaprijedilo visoko obrazovanje. Naslov  identitet je predivna riječ, skup odlika osobnosti koji osobu čine onime  što jest. Istraživanje povijesti nije teret, čovjek je prenosio povijest kad  nije ni znao pisati. Niste i ne budite službenici trenutka, pozvala je okupljene rektorica Vican otvarajući skup.

Okupljene je pozdravila i Jagoda Surać, zamjenica gradonačelnika  Grada Zadra poručivši kako cijene njihov rad s najmlađom populacijom.

Plenarna izlaganja održala je Vesna Bedeković, inače predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje. Ona je govorila na temu Identitet i različitost: interkulturalni pristup odgoju i obrazovanju. Drugo predavanje  održala je Jasminka Zloković, pod naslovom Različitosti u odgoju i obrazovanju i suvremeni izazovi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)