Uloga Pale Draganu Veseliću

Slika korisnika valentinam
Nova premijera Kazališta lutaka
Autor: 
Predstavu "Pale sam na svijetu" režirao je Petar Vujačić
Zvonko KUCELIN
Dragan Veselić i Pale

Dragan Veselić igra sam, kako je i očekivano, u novoj predstavi Kazališta lutaka Zadar "Pale sam na svijetu", u režiji  Petra Vujačića.  Premijera predstave održat će se u nedjelju, 24. rujna, u 11 sati,  traje 40  minuta, a namijenjena je djeci uzrasta  od  5+ godina, te djeci u nižim razredima osnovne škole.

- Je li to samoća ili osamljenost, pitali smo se i mi na probama. Držali  smo se djela onoliko koliko nam je to bilo bitno. Svaka predstava priprema se određeni broj proba, vidjet će se na kraju kako je to ispalo. Dođite,  pa poslije hvalite ili kritizirajte, kazao je Dragan Veselić na konferenciji za novinare navodeći kako još treba dati završni finiš.

Dramatizaciju je radila Ana Prolić, za scenografiju i kreaciju lutki zadužen je Darko Petković, a kostimografiju je osmislila Marija Šarić Ban.  Autor glazbe i songa je Davor Grzunov, a song pjeva Irena Bausović. Svjetlo je oblikovao Ivo Nižić, inscipijentica je Radojka Kozulić, krojačke radove je odradila Nataša Perović, a stolarske Marijan Nižić.

 - Pale je prvenstveno priča o razlici između samoće i osamljenosti, o  snu u kojem se sazrijeva i uči o strahu. Možda na prvu preozbiljna i  mračna, ipak je to predstava o dječaku koji samo sanja. A snovima ne  možemo vladati i upravo zato nas snovi uče životu u budnome stanju,  zaključio je redatelj Petar Vujačić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno